WARHOLM LEKTE SEG TIL EM-FINALE: – OPERERER I EN HELT ANNEN DIVISJON

Warholm måtte bli blant de to beste for å være sikret finaleplass. Det hadde Dimna-løperen få problemer med. 28-åringen tok kommando fra start og vant heatet enkelt med tiden 48,75.

– Han leder med en halv evighet. Han må føle seg veldig sprek. Han opererer i en helt annen divisjon. Han ser etter de andre, men ingen er i nærheten. Han spaserer inn i mål, sa NRKs kommentator Jann Post.

Finalen på 400 meter hekk går av stabelen tirsdag kveld.

– Det skal løpes, og jeg skal prøve å gjøre det smart. Jeg har en god følelse, så jeg må ut der og gjøre jobben. Det handler fortsatt om marginer, så det handler om å være våken. Ofte så åpner jeg hardt, før jeg kontrollerer litt på slutten når jeg har fått oversikt. Det er ikke så lett som det høres ut, sa Warholm til rettighetshaver NRK før semifinalen.

Warholm har herjet på den internasjonale friidrettsscenen siden det store gjennombruddet i VM i 2017. Siden gullet i London har det blitt ytterligere to VM-titler, to gull i utendørs-EM, to gull i innendørs-EM i tillegg til seieren i OL i Tokyo.

I sesongdebuten utendørs ble Warholm slått av rivalen Alison dos Santos (Brasil) på Bislett. De to er sammen med Rai Benjamin (USA) de fremste favorittene før OL i Paris. I Oslo klokket Warholm inn til 46,70, sju hundredeler bak Dos Santos. Benjamins bestenotering i 2024 lyder 46,64.

Warholms foreløpig største nedtur i karrieren kom i Eugene-VM for to år siden. Da hadde han slitt med en strekkskade i opptakten til mesterskapet, og 28-åringen maktet ikke å innkassere edelt metall.

(©NTB)

2024-06-10T10:55:43Z dg43tfdfdgfd