VIKING ENIG MED MLS-KLUBB OM NY REKORDAVTALE

Viking enig med MLS-klubb om ny rekordavtale

Viking er i prinsipp enige med MLS-klubben Nashville SC om en avtale verdt rundt tre millioner euro for Patrick Yazbek, får Nettavisen opplyst. Det tilsvarer godt over 30 millioner kroner etter dagens kurs.

Stavanger Aftenblad har de siste dagene rapportert om forhandlinger med en klubb i MLS og australieren bekreftet selv til avisen tirsdag at han kunne være inne i sin siste tid i Stavanger-klubben.

Klubbene har forhandlet en tid og skal nå være enige om rammene for en overgang for midtbanespilleren. Avtalen Viking har kommet til enighet om skal være en rekordavtale for klubben. Det skal også være bonuser i avtalen som potensielt kan gjøre den større i fremtiden, etter det Nettavisen forstår.

David Brekalo ble i vinter solgt til Orlando for det som den gang var rekord for klubben. Den garanterte summen for sloveneren skal ha vært på rett under 30 millioner kroner.Yazbek sin avtale skal være noe større.

Les også: Program for EM i fotball 2024

Papirarbeid gjenstår

I australske medier har det blitt rapportert at Yazbek er på vei til Sporting Kansas City, men etter det Nettavisen forstår er ikke dette klubben Yazbek har kommet til enighet med.

– Vi har ikke snakket med Kansas og denne historien stemmer ikke. Det er en løgn, sier Yazbeks agent Tony Rallis til Nettavisen.

Han bekrefter samtidig Nettavisens opplysninger om at Viking i prinsipp er enige med en annen MLS-klubb om en avtale for Yazbek, og at han allerede har fremforhandlet den personlige avtalen.

Klubben skal altså være Nashville.

– I løpet av noen dager eller en uke håper vi å ha alle detaljer i avtalen på plass, sier Rallis.

INGEN KOMMENTAR: Sportssjef i Viking, Erik Nevland, ønsker ikke å kommentere et potensielt salg. Foto: Carina Johansen (NTB)

Nettavisen har vært i kontakt med sportssjef i Viking, Erik Nevland, han ønsker ikke å kommentere saken på det nåværende tidspunkt.

Avtalen må gjennom en prosess med ulik dokumentasjon før MLS kan godkjenne overgangen. Det er blant annet det som nå gjenstår slik Nettavisen forstår det.

I tillegg må Yazbek gjennom en medisinsk test før han kan signere for sin nye klubb. Yazbeks avtale skal gå under det såkalte U22-initiativet som MLS innførte i 2021. Hver klubb kan ha tre spillere på 22 år eller yngre som ikke påvirker det øvrige budsjettet.

Overgangsvinduet i MLS åpner ikke før 18. juli, dagen etter det norske vinduet åpner. Før den tid har Viking tre seriekamper i Eliteserien som Yazbek potensielt kan spille før han setter kursen over Atlanterhavet. Vikings siste kamp før vinduet åpner er 13. juli hjemme mot KBK.

Les også: Bildene fra EM vekker oppsikt: – Sikkert veldig mange som vil reagere

Hyller Viking

Yazbek kom til Viking i februar 2023 fra Sydney FC i hjemlandet. Viking identifiserte tidlig 22-åringen som en spiller de ønsket å knytte til seg og Yazbeks agent Rallis er opptatt av å hylle arbeidet trener Morten Jensen, sportssjef Erik Nevland og resten av klubben har gjort med Yazbek og resten av spillerne de har hentet til klubben fra Oseania.

– De var tidlig på for å sikre seg Patrick. Det er stor kred til Viking som klubb for måten de har jobbet på og vist handlekraft, sier han.

Yazbek fikk sin landslagsdebut for Australia tidligere i år.

Nå er han på vei til MLS så fort papirarbeidet er unnagjort.

2024-06-20T19:57:06Z dg43tfdfdgfd