VERDENSMESTEREN SNUBLET I OL-UTTAKET – VANT LIKEVEL ENKELT

Verdensmesteren snublet i OL-uttaket – vant likevel enkelt

Det er sjelden det er stille rundt den amerikanske sprinteren Sha'Carri Richardson (24) når hun er i aksjon på friidrettsbanen.

Hun har levert helt supre tider på de korteste løpsøvelsene i flere sesonger, men har også vist en evne til å havne i trøbbel når det gjelder.

Under det amerikanske OL-uttaket i Eugene natt til lørdag snublet 24-åringen fra Dallas delvis i en uknyttet skolisse på de første meterne av forsøksheatet.

Les også: Klopp-valg ga drømmemulighet norsk trener

Richardson ble dermed liggende betydelig bak konkurrentene i løpet. Men det var før hun skrudde på turboen for alvor, og likevel vant 100-meterløpet på råsterke 10,88.

Vinnertida hennes er årets fjerde sterkeste blant kvinnelige sprintere på den korteste distansen utendørs.

TIDLIG TRØBBEL: Verdensmester Sha'Carri Richardson kom særdeles dårlig ut av startblokkene. Det viste seg å ikke bety så mye. Foto: Skjermdump (On Her Turf/ NBC)

– Når jeg ser tilbake på det, så var ikke dette var ikke starten jeg har trent på. Men jeg fikk ikke panikk og var tålmodig. Jeg vet at uansett hva som skjer, må jeg fortsette å løpe løpet mitt, sa en smilende Richardson til NBC.

Selv med den ubalanserte manøveren i starten gikk verdensmesteren fra forrige sesong altså enkelt videre i OL-kvalifiseringen.

– Det viser at jeg er godt forberedt. Jeg må bare samle alt delene sammen i ett løp, fortsatte hun med et enda bredere glis.

Les også: Lørdagens Premier League-rykter

OL i Tokyo for tre år siden gikk i vasken for 24-åringen på grunn av en positiv test for cannabis.

Først under fjorårets VM i Budapest ble det noe som lignet full klaff for Richardson, med 10,65 og gull på 100-meteren. To dager seinere kapret hun også VM-bronsen på 200 meter med tida 21,92.

Begge tidene var personlige rekorder for den ofte frittalende jenta.

Under sommerens OL i Paris skal hun forsøke å bryte de jamaicanske sprinternes mangeårige dominans i lekene. Elaine Thompson-Herah (31) er regjerende mester både på 100 meter og 200 meter fra de to siste sommerlekene.

Det er ventet at hun kun skal satse på 100 meter i Paris.

Også 100-metervinneren fra 2008 i Beijing og 2012 i London, superveteranen Shelly-Ann Fraser-Pryce (37), holder fortsatt koken og deltar i sitt siste OL i sommer.

2024-06-22T12:48:39Z dg43tfdfdgfd