UKRAINA-LEGENDE FåR TYN I HJEMLANDET ETTER MEDALJEUTDELING: – BURDE STRAFFES

Det var mot slutten av lekene at Bubka som IOC-medlem deltok i medaljeseremonien etter finalen i individuell mangekamp i rytmisk sportsgymnastikk. Han hadde i oppgave å plassere gullet rundt halsen på Varfolomeev.

Bildene fikk den ukrainske skeletonutøveren Vladyslav Heraskevytsj til å gå hardt ut i sosiale medier. Han har selv to ganger deltatt i OL.

– Bubka er djevelen. Han håndhilser med et smil om munnen og bryr seg ikke i det hele tatt om hennes holdning til krigen. Han bryr seg ikke om at hun anser fødestedet hans som russisk, skriver Heraskevytsj på X.

Varfolomeev vokste opp og bodde i Russland fram til 2018. Siden har hun flyttet til Tyskland og byttet statsborgerskap, skriver Aftonbladet.

Tenåringen er tidligere blitt avbildet foran et kart der okkuperte områder i Ukraina er markert som russiske.

– Han burde straffes og bli utestengt av Ukrainas olympiske komité. Han har ingen rett til å bli omtalt som ukrainsk helt, skriver Heraskevytsj videre i sin utblåsning mot Bubka.

Det er ikke første gang Bubka er blitt kritisert i hjemlandet. I fjor ble han anklaget for å ha solgt drivstoff til russiskokkuperte områder.

Bubka ble olympisk mester i 1988 og hadde lenge verdensrekorden i stavsprang. Senere ble han forbigått av Renaud Lavillenie, mens Armand Duplantis har holdt førsteplassen de siste årene.

(©NTB)

2024-08-12T08:03:28Z dg43tfdfdgfd