TORDNER ETTER DISKUSJON OM HAALAND: – PATETISK

Tordner etter diskusjon om Haaland: – Patetisk

KASAKHSTAN - NORGE FREDAG 16:00:

STORO/ALMATY (Nettavisen): Erling Braut Haaland kommer inn til landslagssamlingen i kalasform, før Nations League-oppgjørene mot Kasakhstan og Østerrike.

Norges ubestridt største superstjerne har åpnet Premier League-sesongen på smått vanvittig vis, med sju scoringer på de tre første ligakampene.

Les også: Pep Guardiola dukket opp i Oslo

I serieåpningen mot Chelsea i slutten av august markerte han sin 100. kamp for City ved å score sitt 91. mål for klubben.

På veien mot de 91 målene har Haaland mottatt både hyllest og kritikk. Hyllest for sine vanvittige prestasjoner, men også kritikk for ikke å være nok involvert i spillet, og for å ha for få berøringer i løpet av kampen.

I talkshowet «The Kelly & Wrighty show», hvor Kelly Cates og Arsenal-legenden Ian Wright diskuterer Premier League, tar sistnevnte et realt oppgjør med kritikken Haaland har fått siden han kom til City.

– Folk snakker fortsatt om at han knapt har hatt et touch, og at han ikke er med i det oppbyggende spillet.. Diskusjonene rundt ham er patetiske! tordner han.

TORDNER: Ian Wright vil ikke høre snakk om kritikken mot at Erling Braut Haaland har for få berøringer per kamp. Foto: GLYN KIRK

Wright scoret selv 185 mål på 288 kamper for Arsenal fra 1991-1998. Haaland nærmer seg på sin side snart ett mål i snitt i City-trøya.

24-åringer kommer inn til Norge-samlingen med to hat trick-baller i bagasjen.

Først scoret han tre mot Ipswich, før han kopierte bragden mot West Ham sist helg.

Hans landslagskollega Jørgen Strand Larsen har også fått med seg kritikken som har kommet Haalands vei.

Wolverhampton-profilen mener det er skivebom, og påpeker at Manchester City spiller på en måte hvor det er naturlig at ikke Haaland er involvert i alt.

– Vi (Wolverhampton) trenger mer et oppspillspunkt enn City, for de kommer aldri til å klarere ballen til en stor spiss som skal stå og kjempe mot stopperne. Derfor kommer jeg til å være mer involvert i det oppbyggende spillet enn Erling, og Erling kommer til å være mye viktigere på andre ting, forteller han til Nettavisen, i et lengre resonnement.

Les også: Hevder Viaplay tar overraskende grep

STØTTER HAALAND: Landslagskompis Jørgen Strand Larsen spiller selv i Premier League, men har måttet gni seg i øynene av sesongstarten til Erling Braut Haaland. Foto: VEGARD GRØTT

Strand Larsen: – Det er bare tull

Han har selv gått til Premier League denne sesongen og fikk sin første ligascoring mot Chelsea, men prestasjonen blekner sammenlignet med Haalands elleville start på sesongen i England.

Norges nummer ni har allerede fire flere mål enn neste på toppscorerlisten i Premier League.

– Det er helt sykt, og helt umenneskelig. Det er bare å ta av seg hatten og bøye seg i støvet, for det er helt sjukt å se på. Ja, han er kanskje ikke like mye involvert i det oppbyggende spillet, men det er fordi han skal være mer involvert senere i spillet.

Han mener Haaland på landslaget viser at han også kan være et godt oppspillspunkt som involverer seg også før scoringsøyeblikkene.

– Jeg skjønner hvor de (kritikerne) vil, men jeg mener kritikken er bare tull.

THANK YOU, NEXT: Erling Braut Haaland har tatt med seg kampballen hjem to helger på rad etter å ha scoret hat trick mot både West Ham og Ipswich. De føyer seg inn i rekken hat trick-baller jærbuen har hjemme. Foto: John Sibley

Haaland uttalte seg om kritikken: – En del av livet mitt

Manchester City-manager Pep Guardiola oppfordret eget lag i 2023 til å finne Haaland mer etter en periode der jærbuen hadde få berøringer.

Tidligere Tottenham- og Real Madrid-stjerne Rafael van der Vaart var nådeløs med nordmannen etter Champions League-kvartfinalen mot Real Madrid tidligere i år.

– Om han ikke scorer, er han ganske ubrukelig. Jeg synes han er helt ordinær med ballen i beina.

I et intervju med «Men in Blazers» tidligere i sommer ble Haaland konfrontert med kritikken som har kommet hans vei. Da ga han uttrykk for at det preller forholdsvis enkelt av ham.

– Det har alltid vært en diskusjon om hvor mange ganger jeg bør berøre ballen. Når jeg scorer, snakker ingen om det. Men når jeg ikke scorer, da begynner folk å snakke om det. Dette er en del av livet mitt, og dette er slik folk snakker. Jeg kan ikke kontrollere hva folk sier om meg, sa han.

2024-09-04T19:47:31Z dg43tfdfdgfd