THORSTVEDT SPåR MER FRUSTRASJON FOR TITUSENVIS AV NORDMENN: – SKREKKELIG

Thorstvedt spår mer frustrasjon for titusenvis av nordmenn: – Skrekkelig

OSLO SENTRUM (Nettavisen): Manchester United har åpnet Premier League-sesongen litt som de avsluttet den forrige. Selv om Erik ten Hag ledet klubben til FA-cuptriumf sist vår, måtte han og laget ta til takke med en skuffende åttendeplass i ligaspillet.

På tre kamper så langt i 24/25-sesongen, har gigantklubben tapt to – mot Brighton og nå sist mot erkerival Liverpool.

Ten Hag fikk litt pusterom i sommer, men nå er kritikken igjen skarp fra alle kanter mot nederlenderen.

– Det er en skrekkelig start, sier fotballekspert i TV 2, Erik Thorstvedt til Nettavisen.

– United er sjanseløse

Til tross for at United har punget ut store summer på nye spillere i sommer – som Manuel Ugarte, Matthijs de Ligt, Joshua Zirkzee, Noussair Mazraoui og Lenny Yoro – har ikke den tidligere Tottenham-spilleren spesielt tro på snarlig suksess.

Han er redd titusenvis av nordmenn (Manchester Uniteds offisielle supporterklubb i Skandinavia har rundt 45.000 medlemmer, samtidig holder mange med klubben uten å være medlem) nok må belage seg på en ny sesong med skuffelse i den engelske toppdivisjonen, selv om han tror på bedring utover høsten.

– Jeg tror de kommer, de vil nok være oppe der, men de er sjanseløse på å vinne, mener han.

– Liverpool kan vinne, Manchester City er favoritter, men jeg tror de går på en poengsmell og da er det litt fritt fram for andre lag denne sesongen. Det kan skje uavhengig av om City får poengstraff, men jeg har en følelse av at de får det, sier Thorstvedt.

LES OGSÅ: Rett etter United-fadesen begynte ryktene å svirre

Selv om ten Hag må tåle mye kjeft etter Liverpool-tapet, tror ikke den tidligere keeperen at «et nytt prosjekt» er løsningen.

Han understreker at det er en svært vanskelig jobb nederlenderen står i.

UNDER PRESS – IGJEN: Manchester United-manager Erik ten Hag. Foto: PAUL ELLIS

– Det er en eksepsjonelt utsatt posisjon. Det er tøft å trene lag i Nederland, og alt slik, men det trykket som er i én av verdens største klubber er enormt. «Mølla» var jo i gang sist sesong, men likevel klarte ten Hag å redde seg inn, mener TV 2-eksperten.

– Rykker tilbake til start

Han peker på at United vant FA-cupen mot byrival Manchester City i mai.

– Det er en veldig stor avgjørelse å ta, skal de liksom begynne på nytt igjen? Da rykker du tilbake til start.

– Han er oppe mot noen av de sykeste fotballhjernene i verden; Pep Guardiola, Mikel Arteta og nå Arne Slot, selvfølgelig, som har startet veldig bra. Du må gi United mye, mye mer tid. For alt vi vet kan det også gå i utforbakke med Liverpool.

Liverpool har vært langt mer nøkterne på overgangsmarkedet enn sine rivaler i sommer. Ten Hag har i stor grad fått hente inn «sine spillere» etter at han overtok i United sommeren 2022. Thorstvedt mener den strategien nok er litt feilslått.

– Jeg mener det er riktig at innkjøpspolitikk og alt det der er ute av managerens hender. Klubben skal gjøre det i samråd med manageren, men det er likevel ikke han som kan bestemme. For han kan være borte neste uke, uansett, mener eksperten.

LES OGSÅ: Mohamed Salah med avsløring om Liverpool-framtiden

– Du må ha noen andre som tenker alder og stallsammensetning totalt sett, mener han.

Casemiro-kritikk

Etter at ten Hag overtok i United, har klubben fått nye deleiere. Sir Jim Ratcliffe og hans Ineos-gruppe ønsker å bygge opp det sportslige apparatet i klubben og har ansatt både ny administrerende direktør og sportsdirektør i senere tid.

Omar Berrada og Dan Ashworth er hentet inn fra henholdsvis Manchester City og Newcastle for å modernisere det sportslige apparatet i klubben, men fortsatt sitter noen med en følelse av det er en smule kaotisk i United-troppen.

Etter kampen mot Liverpool, måtte blant annet brasilianeren Casemiro tåle en del kritikk. Midtbanespilleren virket ukonsentrert og gjorde enkle feil med ballen. Det samme så vi fra den tidligere Real Madrid-spilleren sist sesong.

SLITER: Midtbanespiller Casemiro er ikke lenger i nærheten av sitt beste. Foto: Nick Potts (Pa Photos)

Håper er at nykommeren Manuel Ugarte, som ikke ble registrert i tide for å kunne være aktuell mot Liverpool på Old Trafford, skal balansere midtbanen bedre i tospann med vidundergutten Kobbie Mainoo, men presset blir fort stort på uruguayaneren.

Ten Hag har allerede advart mot å vente for mye av Ugarte for tidlig. Han mener spilleren trenger tid.

– Jeg er ikke Harry Potter, uttalte United-sjefen.

LES OGSÅ: Manchester United-stjernen slaktes: – Fryktelig

– Et stort press på Ugarte

ESPN-journalist Mark Ogden, som følger United tett, mener også at forventningene fort kan bli litt for store.

– Han har ikke engang sparket en ball og allerede er han under et stort press for å være løsningen på et problem som har vært konstant under ten Hag. Laget er ikke i stand til å kontrollere midtbanen, skriver Ogden i en kommentar.

– For å være ærlig, er dette et problem som er eldre enn ten Hags tid i klubben. Men det har kanskje blitt lagt mer merke til og vært mer ødeleggende i løpet av de to sesongene han har vært der, på grunn av den dristige taktiske tilnærmingen hans. Men United har egentlig forsømt den defensive midtbaneposisjonen helt siden sir Alex Ferguson ga seg i 2013, mener Ogden.

NYKOMMER: Manuel Ugarte signerte for Manchester United i forrige uke. Foto: Paul Ellis (AFP)

Han mener United ikke har gjort et godt kjøp i den aktuelle posisjonen siden de hentet Owen Hargreaves fra Bayern München i 2007. Hargreaves var 26 år på den tiden, og en solid signering, fram til karrieren ble ødelagt av skadeproblemer.

– Aldri før

Ogden peker på at både Bastian Schweinsteiger, Nemanja Matic og Casemiro alle var over middagshøyden da de ble hentet til United. Samtidig mener han at folk som Fred og Ander Herrera aldri hadde den nødvendige kvaliteten i posisjonen.

LES OGSÅ: Ny beskjed etter OL-bomben fra Mørk: – Helt åpenbart

Spillere som Paul Pogba, Donny van de Beek og Marouane Fellaini har også bekledd rollen, selv om de trives best i andre posisjoner.

– Det er på tide at United henter én som Ugarte, men han kan kun løse problemene defensivt på midtbanen.

– Du trenger ikke å være Harry Potter for å gjøre noen av de åpenbare grepene som skal til for at dette laget presterer bedre. Men aldri før har en midtbanespiller kommet til en ny klubb med så mye oppstyr og så store forventninger, som en konsekvens av manglende til de spillerne han er hentet for å erstatte, mener ESPN-journalisten.

2024-09-02T14:46:37Z dg43tfdfdgfd