STOR SKUFFELSE ETTER THRILLEROPPGJøR: – UTILGIVELIG

Stor skuffelse etter thrilleroppgjør: – Utilgivelig

MOLDE – ROSENBORG 2-2:

Lørdagens rivaloppgjør mellom Molde og Rosenborg utviklet til seg et skikkelig thrilleroppgjør.

VAR-dramatikk, annullerte mål, herlig angrepsspill og scoringer med internasjonalt snitt sto nemlig på menyen på Aker stadion, i oppgjøret som til slutt endte 2–2.

Det var forhåndsfavorittene Molde som tok ledelsen i første omgang etter to annullerte mål for RBK, før Rosenborg snudde kampen i andre omgang.

Først etter en flott avslutning av Sverre Nypan, før Ole Sæter avsluttet et nydelig RBK-angrep i mål med et kvarter igjen å spille.

Molde slo imidlertid raskt tilbake med et fantastisk skudd med utsiden opp i krysset av Halldor Stenevik.

– Jeg gjør ikke det der hver dag, altså, men den satt og det var digg, sier Stenevik til TV 2.

NYDELIG MÅL: Halldor Stenevik limte ballen opp i krysset med utsiden. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB)

– Utilgivelig

Etter kampen var skuffelsen stor både i Molde-leiren og RBK-leiren.

– Vi er jævlig skuffet, det er altfor dårlig, sier Moldes Fredrik Gulbrandsen til TV 2.

Rosenborgs Ole Selnæs var også svært skuffet over at de ikke fikk med seg alle tre poengene hjem til Trondheim.

– Ja, det skal jeg love deg. Det er ett lag på banen i andre omgang, sier han til TV 2.

SKUFFET: Ole Selnæs var en skuffet mann etter kampen mot Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB)

Midtbanespilleren er spesielt skuffet over at de lot Molde komme inn i kampen igjen etter de tok ledelsen.

– Det er helt utrolig når vi først går opp i ledelsen at vi går på oss en kontring. Det er utilgivelig, selvfølgelig, sier han.

– En skuffelse

At det var nettopp Nypan som utlignet for RBK smakte nok ekstra godt for 17-åringen. Underveis i kampen ble han nemlig kritisert av TV 2s ekspert Jesper Mathisen, som mente han hadde hatt en skuffende sesong så langt.

– Forventningene til Sverre Nypan var gigantiske før årets sesong, men så langt har han vært en skuffelse sammenlignet med det vi så i 2023. Det er viktig for Rosenborg at han nærmer seg sitt beste nivå igjen, for da er han en av Eliteseriens aller beste spillere på det han kan best, sa Mathisen.

Like svarte imidlertid 17-åringen på tiltale da han utlignet for Rosenborg med en flott avslutning. Da var Mathisen nødt til å skryte av Nypan.

– Det er briljant gjort av Sverre Nypan. På første touch bare plasserer han den kontrollert bort i det lengste hjørnet. Endelig ser vi hva Sverre Nypan kan på sitt beste, og det er så vanskelig å få satt den ballen bort der med høyrefoten, sa Mathisen etter scoringen.

Annullerte mål

Det ble en artig og fartsfylt første omgang fra hatoppgjøret i Molde.

Hjemmelaget kom til flere store sjanser innledningsvis, før Rosenborg etter hvert også var farlig frempå. Det var også RBK som fikk ballen i mål først, men Ole Sæter var i offside da han ble spilt gjennom alene med keeper.

Noen minutter senere lå ballen i mål igjen, men nok en gang ble gleden kortvarig for Rosenborg.

Adrian Pereira sendte ballen i mål etter et frispark, men assistentdommer vinket for offside. Målet måtte sjekkes av VAR, og til slutt ble scoringen annullert for en marginal offside på Sæter i forkant av at Pereira fikk avsluttet.

Med to annullerte mål fikk RBK seg en skikkelig i fleisen da Molde scoret like etter. Hjemmelaget gikk nemlig rett i angrep etter den siste annulleringen.

Blåtrøyene rullet opp et nydelig angrep, som Magnus Wolff Eikrem til slutt satte i mål etter at Kristian Eriksen fant han foran mål.

– For et fantastisk Molde-angrep, og selvfølgelig er Magnus Wolff Eikrem involvert, utbrøt TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

Rosenborg forsøkte å slå tilbake før pause, men da Sæter fikk muligheten med hodet på overtid av første omgang klarte han ikke å presse ballen under tverrliggeren.

Dermed gikk Molde til pause med ledelse på Aker stadion.

Nydelig scoring

Sjansene kom på løpende bånd også i andre omgang. Begge lag kom til gode muligheter i løpet av de fem første minuttene i omgangen, men det var ikke før det 59. minutt ballen gikk i mål.

Et halvveis klarert innlegg falt ned hos Sverre Nypan, og 17-åringen var kontant da han fikk muligheten til å avslutte. Han satte bredsiden til ballen og plasserte den nydelig bort i det lengste hjørnet til 1–1.

Rosenborg ga seg ikke der. I det 76. minutt spilte Rosenborg seg nydelig fram, før Sæter fikk gleden av å avslutte praktangrepet i mål.

– Selvfølgelig! Det måtte være han, utbrøt TV 2-kommentator Endre Olav Osnes.

Dermed hadde RBK snudd kampen, men ledelsen varte ikke lenge.

Tre minutter etter Sæters mål slo Molde tilbake. Halldor Stenevik spilte vegg med Eirik Hestad i sekstenmeteren til Rosenborg, før Stenevik skrudde ballen nydelig opp i krysset med utsiden av foten fra 13–14 meter.

– Det er perfekt teknisk utført. For en perle, utbrøt Mathisen.

2024-05-11T18:31:02Z dg43tfdfdgfd