SPANIA RYSTET ITALIA: – EN MAKTDEMONSTRASJON

Spania rystet Italia: – En maktdemonstrasjon

SPANIA – ITALIA 1-0:

I forrige fotball-EM ble Spania slått ut av Italia i semifinalen etter en straffesparkkonkurranse. Under torsdagens gruppespillskamp fikk spanjolene sin revansj.

Italia var under press fra start til slutt og klarte aldri å få kontroll over kampen. Til tross for å ha stått imot et massivt spansk press, sprakk nullen etter et komisk selvmål.

Les også (kommersielt innhold): Her finner du oddstips på alle dagens EM-kamper

Mot slutten byttet Spania inn flere reserver, noe som svekket laget og ga Italia en mulighet til å komme tilbake i kampen. Likevel klarte ikke Italia å sikre seg ett poeng.

TV 2s fotballekspert Brede Hangeland lot seg imponere av Spania.

– Dette har vært en maktdemonstrasjon av Spania. De har spilt en nærmest perfekt fotballkamp. Om de skal kritiseres for en ting, så må det være at de har for lav uttelling. Alt annet har vært «masterclass» – den beste prestasjonen vi har sett så langt i EM, sier Hangeland.

Få full oversikt over alle kampene i fotball-EM her:

Les også: Program for EM i fotball 2024

Syndebukk: – Ser veldig klumsete ut

Etter 55 minutter slo Nico Williams et innlegg som fikk et par retningsforandringer foran mål før Riccardo Calafiori kneet ballen i eget nett. Forsvarsspilleren hadde nesa mot eget mål og klarte ikke å stokke beina.

– Det er lett å få sympati for 22-åringen Calafiori. Det ser veldig klumsete ut, sier Hangeland og legger til:

– Når det er sagt, må jeg hylle Nico Williams, som har vært fantastisk en-mot-en i denne kampen. Han har vært helt utrolig rå! Fullt fortjent ledelse til Spania.

UHELDIG: Riccardo Calafiori var uheldig og satte ballen i eget nett. Foto: Manu Fernandez (AP)

– Kommer ikke til å sove i natt

For mye handlet om nettopp Williams. Athletic Bilbao-stjernen skapte store problemer for det italienske forsvaret gjennom hele kampen.

– Nico Williams har vært banens beste. Han terroriserer Italias forsvar, og herjer på kanten. Du vet aldri hva han finner på å gjøre. Det må være et mareritt for Italias høyreback å spille mot ham, mener fotballekspert Erik Thorstvedt.

Les også: Viking enig med MLS-klubb om ny rekordavtale

Den italienske høyrebacken Giovanni Di Lorenzo hadde mildt sagt hendene fulle hele kampen. Han var sjanseløs mot Williams da spanjolen hamret løs en avslutning i kryss-tverrliggeren.

– Giovanni Di Lorenzo kommer ikke til å sove i natt, slår den tidligere Celtic-spissen Chris Sutton fast på BBCs radiosending.

SLET: Giovanni Di Lorenzo slet med å stoppe Nico Williams. Foto: Leon Kuegeler (Reuters)

2024-06-20T21:27:17Z dg43tfdfdgfd