SPåR KNALLHARDE DISKUSJONER FOR «KNUST» BERGE

Spår knallharde diskusjoner for «knust» Berge

– Jeg er knust, akkurat som resten av spillergruppen.

Det sa Berge da nedrykket med Burnley var et faktum etter søndagens tap mot Tottenham Hotspur.

Nå venter i utgangspunktet Championship igjen for 26-åringen fra Asker.

Nordmannen har fortsatt tre år igjen av sin kontrakt med Burnley som kjøpte Berge av Sheffield United for cirka 12 millioner pund i fjor sommer.

Berge har imidlertid imponert i perioder for Burnley denne sesongen og ble kåret til årets spiller av både supporterne og egne lagkamerater.

Spørsmålet er nå om Berge vil bli med Burnley ned til Championship eller om andre bedre klubber vil komme på banen i sommer.

Les også: Kom med United-sjokk på direkten

– Blir nok knallharde diskusjoner

Landslagssjef Ståle Solbakken sier til Nettavisen at han generelt ønsker at de norske spillerne spiller på høyest mulig nivå, men at et klubbskifte er en vurdering Berge må ta.

– Det blir nok noen knallharde diskusjoner på det der. Sander er en spiller som har store ambisjoner. Vi får se hva som blir enden på visa, sier Solbakken til Nettavisen.

Landslagssjefen har latt seg imponere av Berges opptredener for Burnley de siste månedene.

– Hans rolle i starten av sesongen var veldig vanskelig, da fant verken han eller laget rytmen. Så fikk fikk en klarere rolle og gradvis ble det bedre og bedre, sier Solbakken som også lot seg imponere av Berge på forrige landslagssamling.

Les også: PSG tatt på senga av Mbappé

Solbakken påpeker at Berge ofte har slitt med skader i hans periode som landslagssjef, men at de det siste året har fått se 26-åringen i positiv utvikling også for landslaget.

– Vi var veldig fornøyde med han på siste samling i både indreløperrollen og ankerollen. Han fikk en kamp i hver rolle. Jeg synes han gjorde det veldig bra. Jeg tror han har alle forutsetninger for å ta et siste steg og bli mer markant, forteller Solbakken.

Les også: Bilder fra Old Trafford sjokkerer

Tror flere klubber vil være interessert i Berge

Tidligere landslagsspiller og nå Viaplay-ekspert Pål André Helland har også latt seg imponere av Berge denne sesongen.

– Det at han ble kåret til årets spiller av både lagkameratene og supporterne gjenspeiler det, sier Helland til Nettavisen.

Trønderen er usikker på hva som nå skjer med Berge, men eksperten regner med at nordmannen vil være attraktiv for flere klubber.

– Det er en del spennende lag som jeg antar vil være på utkikk etter spillere i hans posisjon og med den profilen. Det gjør at det kanskje kan åpne seg noen muligheter for ham.

Viaplay-eksperten mener Berge kan være god nok for flere klubber høyere opp på tabellen i Premier League.

– Det ligger noe uforløst der som er veldig spennende, forteller Helland.

Les også: Rosenborgs stortalent på vei til PSG

NEDTUR: Sander Berge rykket ned etter tapet mot Tottenham. Foto: GLYN KIRK

Den tidligere landslagsspilleren mener Berge vil håndtere en eventuell retur til Championship bra, men ser helst at nordmannen holder seg i en topp fem-liga.

– Vi får håpe det ordner seg, sier Helland.

Berge: – Jakter alltid det øverste nivået

Berge har foreløpig ikke sagt mye om fremtidsplanene.

Etter søndagens tap mot Tottenham var det en knust norsk landslagsspiller som snakket med Burnleys egen kanal.

Til Viaplay uttalte imidlertid Berge forrige uke at han foreløpig ikke har tenkt så mye på hva han vil gjøre ved et nedrykk.

– Ser man for langt frem så mister man fokus på det man skal gjøre for å prestere best mulig. Det får man ta når den tid kommer, sa Berge.

Les også: KBK bekrefter: Utestenger supporter i 35 kamper

Han uttalte også at han har hatt en fin sesong i Burnley etter overgangen.

– Man jakter alltid å spille på det øverste nivået og jeg kom hit til Burnley for å etablere meg, ta det neste steget og finne tilbake til meg selv igjen, sa Berge.

26-åringen opplever det som en stor ære å bli kåret til årets spiller i Burnley.

– Helt siden jeg kom inn her så merket jeg at det her blir et sted jeg kommer til å trives godt. Det er veldig gode lagkamerater som gjorde at jeg følte meg hjemme fra dag én. Det er også et trenerteam som er veldig på meg og som forlanger mye.

– Det har vært en veldig kul reise for min del og jeg er veldig takknemlig for den jobben klubben har gjort med meg, sa Berge.

Burnley har allerede rykket ned fra Premier League, men møter Nottingham Forest hjemme i siste serierunde førstkommende lørdag klokken 17.00.

2024-05-14T05:40:41Z dg43tfdfdgfd