SOLBAKKEN MED OPPSIKTSVEKKENDE OPPLYSNINGER

Solbakken med oppsiktsvekkende opplysninger

DANMARK - NORGE 3-1:

KØBENHAVN (Nettavisen): I et lengre resonnement til Nettavisen i pressesonen etter tapet mot danskene, sier landslagssjefen at fjerdedommeren kom bort til ham underveis i oppgjøret med en mildt sagt oppsiktsvekkende beskjed.

– Det som er litt «sjovt» med det greiene der er at VAR ikke virket halve kampen.

– Det virket ikke?

– Vi fikk beskjed av fjerdedommeren om at «VAR virker ikke», men så skrudde de den vel på igjen fem sekunder før [den annullerte scoringen til Erling Braut Haaland, red.anm.]. Det er fakta, sier Solbakken til Nettavisen.

Han sikter til da Haaland trodde han hadde redusert til 1-2 i den andre omgangen.

Les også: Drillo kunne ikke tro det han så: – Ligner ikke grisen

Reagerte voldsomt

Jærbuen var aldri i offside da han fikk ballen fra Martin Ødegaard, men hoveddommer Stéphanie Frappart annullerte til slutt scoringen fordi hun mente en offsideplassert Morten Thorsby forstyrret spillet.

– Det fungerte plutselig fem minutter før vi scoret målet, som ble annullert, sier Solbakken.

Les også: Slår alarm etter Haaland-video: – Helt seriøst, det er livsfarlig

Både spillerne ute på banen og den norske benken reagerte voldsomt på avgjørelsen. Avgjørelsen ble fattet to og et halvt minutt etter scoringen, og etter at dommer Frappart hadde vært ute ved monitoren for å vurdere om Thorsby påvirket spillet.

– Det er touch and go om Thorsby er inne i den situasjonen der. Det var en tvilsom annullering, sier Solbakken.

Dommerteamet var ikke tilgjengelig for pressen etter kampen mot Danmark.

GULT KORT: Hoveddommer Stephanie Frappart delte ut et gult kort til en i det norske støtteapparatet på grunn av protester. Foto: MATHILDA AHLBERG

Den norske landslagssjefen er ikke fremmed for å kaste seg inn i VAR-debatten.

Det var i et Nettavisen-intervju i oktober 2023 at landslagssjefen avslørte at han hadde snudd, og at han ikke likte VAR.

Uttalelsen skapte oppstyr, og fotballpresident Lise Klaveness rykket ut ikke lenger etter og fortalte at hun hadde tatt en prat med Solbakken, etter at Norges Fotballforbund innførte videodømming i 2023-sesongen.

Onsdag fikk landslagssjefen igjen spørsmål om hans meninger om VAR, etter en kamp i Brøndby der teknologien først ikke virket, før verktøyet bidro til en svært tvilsom annullering.

– Jeg jobber i Norges Fotballforbund, er alt Solbakken vil si i dag.

Ødegaard: – Han bare står der

Kaptein Martin Ødegaard var en av dem som reagerte på annulleringen underveis i oppgjøret.

Arsenal-stjernen, som spilte en glitrende andreomgang, sier til Nettavisen at han ikke har fått sett reprisen, men mener den så tvilsom ut.

– Vi føler ikke at Morten er en del av spillet, han bare står der. Så jeg synes det er litt rart, men jeg har ikke sett det igjen, så jeg skal ikke si for mye. Men det føles surt, forteller han.

STRÅLTE: Martin Ødegaard spilte en meget god annenomgang mot Danmark. Foto: Fredrik Varfjell

2024-06-09T05:44:43Z dg43tfdfdgfd