SKAPER OVERSKRIFTER I SVERIGE ETTER HAALAND-SLAKT

Skaper overskrifter i Sverige etter Haaland-slakt

KASAKHSTAN - NORGE 0-0

ALMATY/OSLO (Nettavisen): Det ble en ny kveld med norsk skuffelse, da Ståle Solbakkens menn ikke klarte å finne veien til nettmaskene mot Kasakhstan.

Landet ligger på 109. plass på verdensrankingen, og har tapt de siste fire kampene mot Aserbajdsjan, Armenia, Luxembourg og Hellas.

Kritikken lot derfor ikke vente på seg, og den ble rettet både fra og mot flere ulike hold.

Les også: Norge-fiasko i Kasakhstan: – Vi er litt uheldige

Hjemme i sofaen satt landslagslegenden Egil «Drillo» Olsen og fulgte kampen.

Han var ikke nådig i sin analyse.

– Vi har to spillere i verdensklasse, og i dag var Haaland dessverre langt under par. Det er noe av det dårligste jeg har sett han. Martin Ødegaard glimter til i perioder, men jeg har også sett Martin bedre enn denne kampen, forteller han til TV 2.

Braut Haaland bommet nemlig på alle sjanser mor, da han dunket en avslutning fra fire-fem meter i stolpen, ti minutter etter pause.

– Den er stor

Lagkameratene fikk også spørsmål om bommen til Manchester City-stjernen.

– Den er stor. En annen dag eller annen kamp setter jo Erling den, så det er jo ikke noe stress, det. Det er det vi prøver på, å skape de sjansene for Erling, for han er såpass rå i boksen., forteller Antonio Nusa på spørsmål fra NRK i pressesonen i Kasakhstan.

Alexander Sørloth sier noe av det samme:

– Den er stor, selvfølgelig. Men det er dessverre sånt som skjer. Han har stort sett satt alt som er i serien i år. Det er sånne sjanser som skal sitte, så må vi bare prøve å fore han enda mer, sier han til norsk presse.

BOM: Erling Braut Haaland kunne avgjøre kampen, men bommet da det gjaldt som mest. Foto: Vegard Grøtt (Bildbyrån)

Slås opp i Sverige

Les også: Børs: Slik spilte Norge mot Kasakhstan

Svenske Aftonbladet har også fått med seg, og slått opp Drillo-sitatene stort på sine forsider fredag.

«Sager Haaland: – Dårligste jeg har sett», er tittelen storavisen bruker.

Mens lagkameratene forsvarer Haaland, forteller Solbakken at kampbildet ble som han stort sett hadde forventet på forhånd.

– Vi visste at de ville spille kontringsspill og satse på at vi skulle gjøre dumme feil, og det synes jeg vi unngikk. Og så skapte vi sjanser nok til å vinne med ett mål. Men vi burde ha skapt 3-4 store til, mange nok til å være helt sikre på å dra herfra med tre poeng, sier han til Nettavisen.

2024-09-06T20:48:01Z dg43tfdfdgfd