SJOKKVENDING: SKISTAD RETURNERER TIL LANDSLAGET

Sjokkvending: Skistad returnerer til landslaget

Tidligere denne uken meldte VG og NTB at Stavås Skistad hadde takket nei til landslaget. Nå forteller Skistad selv i et intervju med NRK at hun gjør en overraskende retur til landslaget.

– Jeg har landet på å gå inn på landslaget i år. Jeg og Lage (Sofienlund, trener) fortsetter akkurat som før. Vi skal holde på på Konnerud og gjøre akkurat det samme som før. Så sportslig sett blir det akkurat det samme som tidligere år, men man får bidratt litt inn på landslaget på markedssiden og at Norge forhåpentligvis står bedre rustet til neste sesong, forteller hun.

– Det er vinn-vinn

Skistad var det eneste norske lyspunktet på kvinnesiden i langrenn denne vinteren med fem verdenscupseire i sprint. Hun har i flere år stått utenfor landslaget, men den kommende sesongen blir det altså en endring på det.

– Landslaget har åpenbart ment at verdien av å ha med Skistad er så stor at de lar henne, som hun også sier, gjøre akkurat som hun selv har gjort, sier NRKs sportskommentator Jan Petter Saltvedt om nyheten.

STERK SESONG: Kristine Stavås Skistad har nettopp lagt bak seg en sterk sesong hvor hun tok elleve pallplasser i verdenscupen der fem av dem endte med seier. Foto: Jeff McIntosh (AP)

25-åringen forteller at hun har hatt en veldig god dialog med landslagssjef Ulf Morten Aune og daglig leder i langrennskomiteen Cathrine Instebø i forkant av avgjørelsen.

Hun sier videre at hun nylig fikk dette «drømmetilbudet», og at hun takket ja til det for en dag siden.

– Vi har kjent på følelsene om at det øker sjansene for å gjøre det bra for Norge, og gjøre det bra for meg til vinteren. Det er vinn-vinn, og alle er fornøyde, sier Konnerud-jenta.

– Bare rør

Tidligere denne uken kunne altså både VG og NTB erfare at Skistad ikke ble en del av landslaget i den kommende VM-sesongen. Det viste seg altså ikke å stemme.

– Jeg satt hjemme i sofaen og så VG publisere at jeg sier nei til landslaget. Jeg lurer på hvor de får infoen fra, for neste gang tror jeg de må sjekke med meg før de legger ut bare rør, sier Skistad med et smil til NRK.

At Skistad har takket ja til landslaget er en stor opptur for Norges Skiforbund. Daglig leder i langrennskomiteen Cathrine Instebø gleder seg over avgjørelsen.

– Det er en kjempegod nyhet at Kristine kommer tilbake på langrennslandslag. Vi har hatt svært gode samtaler den siste tiden. Det har vært en åpen og ærlig prosess, der vi også har funnet rom for tilpasninger rundt Kristines behov i VM-sesongen. Nå kan vi sammen rette blikket mot det som skal skje i Trondheim i februar/mars med ski-VM på hjemmebane, sier Instebø.

2024-04-19T09:00:34Z dg43tfdfdgfd