SCHJELDERUP OM NORGE-BESKJEDEN: – SURREALISTISK

Schjelderup om Norge-beskjeden: – Surrealistisk

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Han har hatt hele Europas øyne rettet mot seg i flere år allerede. Fra tidlig alder ble 20-åringen sett på som et av de største talentene og klubber lå langflate unggutten.

Sommeren 2020 forlot han Bodø/Glimt-systemet og signerte for talentfabrikken Nordsjælland i Danmark. I fjor vinter la storklubben Benfica store penger på bordet for å signere 20-åringen, men etter et halvår uten særlig spilletid tok han turen tilbake til gamleklubben på en låneavtale.

I Farum har han virkelig funnet storformen igjen. Likevel var det ikke kanskje ikke et A-landslagsuttak Schjelderup hadde størst tro på.

– Det er litt surrealistisk, innleder han til Nettavisen etter å ha blitt tatt ut i sin første A-lagstropp etter strålende prestasjoner for Nordsjælland.

Han sier han alltid har drømt om være med landslaget.

– Det er helt fantastisk og en drøm. Det er kult å være på innsiden og se hvordan de gjør det.

Les også: To drømmemål av Schjelderup i Danmark

SAMMEN FOR NORGE: Andreas Rædergård Schjelderup og Antonio Eromonsele Nordby Nusa. Foto: Frederik Ringnes

Hylles i Danmark: – Målløs

Tilbake i Danmark fikk bodøværingen en vanskelig start på låneoppholdet som etter hvert snudde til enorm suksess utover våren. Flere eksperter har hyllet nordmannen – blant annet etter en kamp i starten av mai da han herjet med AGF Aarhus.

– Jeg er nesten målløs, uttalte Viaplays eksperter etter at Schjelderup noterte seg for scoring kun en drøy uke etter at han hadde notert seg for et hat trick på kun 13 minutter mot samme klubb.

– Jeg kom i en ordentlig god flyt med noen fine prestasjoner på banen. Det har vært helt fantastisk, sier hovedpersonen selv til Nettavisen.

Schjelderup kom til klubben som omtales som Skandinavias beste utviklingsklubb i svært ung alder. Han fikk tidlig tillit slik at karrieren skjøt fart. Selv om han ikke slo til i Benfica fra første stund sier den ferske landslagsspilleren at portugiserne på langt nær har gitt han opp.

– Det var en drøm å signere for en av verdens største klubber. Uheldigvis ble det ikke slik man trodde det skulle være, men jeg er kjempemotivert på å komme tilbake nå, sier han om den kommende returen til Portugal.

Han avslører også at han har fått en tydelig beskjed.

– Jeg skal tilbake dit og spille der.

Les også: Gjev pris til Schjelderup: – En stor anerkjennelse

Fikk debuten

I onsdagens kamp mot Kosovo fikk Schjelderup debuten da han erstattet Erling Braut Haaland på overtid. Det gjør at 20-åringen nå er en del av en liten eksklusiv norske spillere.

Han er en av kun åtte landslagsspillere som aldri har spilt i norsk toppserie.

– Det er en slags belønning for en veldig god sesong. Han har gjort noen gode prestasjoner i topp seks-sluttspillet, som Nordsjælland er en del av, sa landslagssjef Ståle Solbakken da han tok ut Schjelderup.

STJERNEBYTTE: Erling Braut Haaland går ut og erstattes av Andreas Schjelderup. Foto: Fredrik Varfjell (NTB)

Nå går turen «hjem» til kjente trakter før en kort sommerferie venter. Lørdag venter Danmark på Brøndby Stadion utenfor København.

– Dette kan være en boost når han nå skal tilbake til Benfica. Det kan bli tøft nok, det, sier Solbakken videre.

2024-06-06T16:09:47Z dg43tfdfdgfd