RYSTENDE BILDER FOR SKOTTLAND: – DETTE ER FORFERDELIGE NYHETER

Rystende bilder for Skottland: – Dette er forferdelige nyheter

SKOTTLAND – SVEITS 1-1:

Saken oppdateres!

Skottland var på jakt etter revansj fra åpningskampen mot Tyskland, der de led et pinlig 5-1-nederlag. Mot Sveits så det langt lysere ut for skottene, som var Norges overmenn i kvalifiseringen.

Scott McTominay sto bak kampens første scoring, med god hjelp fra en klønete Fabian Schär. Likevel slo Sveits raskt tilbake da Xherdan Shaqiri sendte et prosjektil av et skudd i krysset.

I andre omgang øynet skottene en skikkelig skalp mot de sveitsiske favorittene, men til tross for iherdig innsats i begge ender av banen, endte det til slutt uavgjort.

Les også: Erik ten Hag vekker reaksjoner i EM: – Mangel på respekt

Ut på båre: – Fryktelige nyheter

Etter en drøy time holdt Skottland-fansen pusten da Arsenal-spiller Kieran Tierney, som har vært på lån hos spanske Real Sociedad denne sesongen, ble liggende på gresset.

Til slutt måtte forsvarsspilleren forlate banen på båre. Dette er dårlig nytt for skottene, som ble rundspilt av Tyskland i åpningskampen og endte med en stygg målforskjell etter 5-1-tapet.

TYDELIG SIGNAL: Kieran Tierney signaliserte tydelig til støtteapparatet at han må av banen. Foto: Bradley Collyer (Pa Photos)

I den siste gruppespillskampen mot Ungarn, som har tapt begge sine to første kamper, må Skottland etter alle solemerker klare seg uten den viktige forsvarsspilleren.

– Han er ferdig, han har tatt hamstringen. Dette er forferdelige nyheter for Skottland. Det er veldig, veldig skuffende, kommenterer den tidligere Skottland-spissen Steven Thompson på BBCs radiosending.

Også TV 2s sportskommentator Mina Finstad Berg reagerte på bildene av at Tierney ble fraktet ut på båre.

– Aiaiai, det der ser virkelig ikke bra ut for Tierney! Det ser ut som han har fryktelig vondt, og han tar seg jo til låret allerede før han treffer bakken. Det er aldri et godt tegn. Veldig ugne bilder av den siste landingen også, det er sånt man nesten kan få fantomsmerter av selv.

HJERTESKJÆRENDE BILDER: Skottland-fansen måtte se Kieran Tierney bli båret av banen. Foto: Bradley Collyer (Pa Photos)

Klønete involvering: – Elendig vurdering

Før det var spilt et kvarter, tok Skottland første stikk. Manchester United-profilen Scott McTominay fyrte av en avslutning mot mål, der midtstopper Fabian Schär slang ut en fot i et forsøk på å klarere ballen.

Det hele endte med at målvakt Yann Sommer ble utspilt, og ballen ble styrt rett i mål. Newcastle-stopperen Schär fikk først erkjent nettsusen som selvmål av Uefa, men senere ble McTominay oppført som målscorer.

– Mat McTominay med baller, så vil han score mål! Han er blant de mest målfarlige midtbanespillerne der ute, men der har han også flaks. Elendig vurdering av Schär å strekke ut foten når ballen går midt på mål, sier TV 2s fotballekspert Simen Stamsø Møller.

RETT I EGET NETT: Fabian Schär styrte ballen rett i eget nett. Foto: Andreea Alexandru (AP)

Drømmemål etter tabbe

Senere i omgangen vartet Xherdan Shaqiri opp med et drømmemål – slik han ofte gjør i mesterskap. Den tidligere Liverpool-spilleren fikk servert en dårlig pasning fra Anthony Ralston, men gjorde så alt selv.

– Sveits får noen gaver, først tilbakespillet til Orban i første kamp og nå den styggeste feilpasningen i mesterskapet, sier Stamsø Møller.

Shaqiri utnyttet gavepakken da han prikket ballen i krysset fra utsiden av 16-meteren og meldte seg inn i kampen om årets scoring i EM, noe mange andre spillere allerede har rukket å gjøre før ham. Så langt har det vært tolv mål fra utsiden av straffesparkfeltet.

– Se på den pasningen der, det er en såkalt «rett i dusjen»-pasning fra Ralston. Men Shaqiri straffer Skottland voldsomt. Det er ikke alle som setter den der, sier NRKs fotballekspert Kristoffer Løkberg.

– Det er en fantastisk avslutning. Det er bare å føye seg inn i rekken av flotte scoringer i mesterskapet så langt, legger Viking-spilleren til.

SJANSELØS: Angus Gunn var sjanseløs på avslutningen til Xherdan Shaqiri. Foto: Javier Soriano (AFP)

Skottland møter Ungarn søndag klokken 21.00. Samtidig spiller Sveits og Tyskland om seieren i gruppe A.

2024-06-19T21:39:08Z dg43tfdfdgfd