RUSSEREN FIKK SPøRSMåL OM JOHAUG: – JEG ER LEI

Russeren fikk spørsmål om Johaug: – Jeg er lei

Da langrennslandslaget for neste sesong ble presentert i slutten av april var ikke Johaugs navn på lista over uttatte utøvere.

Landslaget har imidlertid holdt av en plass til 35-åringen om hun ønsker å gjøre comeback til den kommende VM-sesongen.

Enn så lenge har Johaug fortsatt ikke bekreftet om det blir comeback eller ikke, så de langrennsinteresserte i Norge må fortsatt smøre seg med tålmodighet.

Johaugs mulige comeback i langrennssporet har vært en av de største snakkisene i langrennsverden denne våren, og det ble ikke mindre interesse rundt dette etter 35-åringen smadret alle konkurrentene på NM-tremila i mars.

Les også: Therese Johaug går inn i ny bransje: – Det jobbes ganske heftig om dagen

– Jeg er lei

Heller ikke langrennsprofiler i Russland slipper unna spørsmål om det mulige comebacket. Sist ut er OL-medaljøren fra Torino i 2006, Ivan Alypov.

42-åringen har lagt skiene på hylla, men han har både OL-bronse og flere pallplasseringer fra verdenscupen på merittlista.

Han innleder med å si at han tror Johaug har det som skal til for å komme tilbake på toppnivå.

– Johaug har allerede vist at hun er topp. Jeg så litt av at hun i et NM-løp vant med mer enn to minutter til sin nærmeste forfølger. Jeg innrømmer fullt ut at Johaug kommer tilbake på et høyt nivå, sier Alypov til Championat.

Russeren gleder seg imidlertid ikke over et mulig Johaug-comeback, ettersom han ikke synes det er interessant å se nordmenn dominere langrennssporten.

– Jeg er lei av å se nordmenn slåss med nordmenn. I dag vekker ikke internasjonale konkurranser min interesse, for utøverne våre er ikke der, sier han.

OL-SUKSESS: Russeren Ivan Alypov tok bronse på lagsprint sammen med Vasilij Rotchev under OL i 2006. Foto: Cornelius Poppe (NTB)

De russiske utøverne er som kjent utestengt fra internasjonale konkurranser på grunn av krigen i Ukraina.

Les også: Weng snur om Johaug

Optimisme i Norge

I Norge virker det imidlertid å være mer positivitet å skimte rundt Johaugs mulige comeback.

Landslagstrener Sjur Ole Svarstad håper at Johaug satser mot VM i Trondheim neste sesong, og han holder samtidig døren åpen for en landslagsplass for 35-åringen.

– Dersom Therese har lyst til å satse, så skal ikke det stå på oss. Da skal vi hjelpe henne med VM-forberedelsene. Vi håper og tror at hun satser og at hun blir med oss, sa han til Nettavisen i forbindelse med landslagsuttaket.

IMPONERTE: Therese Johaug imponerte stort da hun gikk NM-tremila i slutten av mars. Foto: Geir Olsen (NTB)

Les også: Setter fart på spekulasjonene om Johaug

Nettavisen-spaltist Ernst A. Lersveen tror landslagets ansettelse av Johaugs tidligere personlige trener, Pål Gunnar Mikkelsplass, er godt nytt for de som håper at Johaug gjør comeback.

«Ja, med hennes trener, Pål Gunnar Mikkelsplass, i trenerteamet, så må jo det også være et positivt bidrag for at Therese Johaug satser mot hjemmebane-VM. Mikkelsplass var jo hennes trener i perioden hvor Johaug var utestengt. Og da kom hun tilbake sterkere enn noen gang», skrev Lersveen da ansettelsen av Mikkelsplass og Marit Bjørgen ble offentliggjort.

2024-05-10T06:26:35Z dg43tfdfdgfd