REAGERER: – DET HOLDER VI INTERNT

Reagerer: – Det holder vi internt

ALMATY (Nettavisen): Norge fikk en dårlig åpning på Nations League med kun ett poeng i Almaty, etter å ha slitt med å få hull på byllen mot et lavtliggende Kasakhstan-lag.

Vertene la seg dypt i blokk og tok imot stort sett kampen gjennom, og Norge slet tidvis med å sette hjemmelaget under skikkelig press og vaske fram målsjanser.

Flere eksperter peker nå på midtstopperne, og deres manglende evne til å forflytte ballen gjennom ledd mot lavtliggende motstandere.

– Vi snakket om stopperne før kampen. Ufattelig feige også i denne kampen. Skal du spille på denne måten mot et lag som ligger lavt, må du ha stoppere som kan kontrollere ballen, være tøff med ballen og skape litt ubalanse. Det gjorde verken Andreas Hanche-Olsen eller Østigård, sa TV 2-ekspert Jesper Mathisen på direkten.

Nettavisens landslagskommentator MortenP er inne på det samme. Han mener det kreves mot og kvalitet i bakerste ledd for å bryte ned lavtliggende motstandere.

– Det har ikke Norge, skriver han, og mener midtstopperne er nødt til å ta større ansvar med ballen.

Norske medier i Almaty konfronterte både Hanche-Olsen og flere av de norske stjernene med Mathisens kritikk etter kampen.

– Det kan han godt få mene, men vi holder jo nullen og gjør vår hovedoppgave. Hvis de laster oss for det og, har vi et ansvar og kan sikkert gjøre mer, men det er nok også andre steder skoen trykker i dag, sier Hanche-Olsen.

– Ligger ikke mye av nøkkelen der når de ligger så lavt, og det er to mot én spiss? spør VG

– Det kan du godt si, men det er ikke sånn at det er én løsning på ting og at vi da scorer fire mål. Jeg føler den blir for billig.

BØRS: Slik spilte Norge mot Kasakhstan

MÅ TÅLE KRITIKK: Andreas Hanche-Olsen og Leo Skiri Østigård etter kampen mot Kasakhstan. Foto: VEGARD GRØTT

Tas i forsvar av Berg: – Den holder vi internt

Han tas også i forsvar av lagkamerat Patrick Berg, da Nettavisen spør hva han tenker om Mathisens dom over midtstopperne.

– Den analysen får vi holde internt Jeg tror ikke vi skal begynne å henge ut verken den ene eller den andre, det synes jeg blir feil måte å gjøre det på. Det er veldig ferskt nå, så vi må benytte tiden godt og se om vi kan gjøre ting bedre neste gang, sier han.

FORSVARER LAGKOMPISENE: Patrick Berg. Foto: VEGARD GRØTT

– Bør Norge være mer modig bakfra, ved å spille på seg press?

– Til tider i dag, når vi gjør det, så skaper vi flere gode sjanser. Jeg skal ikke stå her og analysere hele kampen, men vi må se det, svarer Antonio Nusa til Nettavisen.

Les også: Norge-fiasko i Kasakhstan: – Vi er litt uheldige

Landslagssjef Ståle Solbakken er opptatt av at man «ikke kan legge seg ned og dø» etter ett poeng i Kasakhstan.

– Vi kunne ha stått her og ha vunnet 1-0, og da hadde vi hatt en annen følelse på hjemreisen, men det ble ett poeng i stedet for tre, og det er ikke bra nok.

– Når et lag ligger så lavt som Kasakhstan gjør, har du gode nok midtstoppere til å spille på seg press og skape rom fremover i banen?

– Jeg synes vi kom ganske fint ut av det etter hvert, altså. Så er det bare sånn at de tar ut Patrick, og så skal vi skape overtallet. Vi kunne kanskje vært litt modigere, men vi kom oss ganske greit inn til deres felt, i hvert fall på venstresiden, sier Solbakken til Nettavisen.

– Burde ikke stopperne klare å slå noen flere pasninger gjennom ledd, ta med seg og dra på seg press? Man ser det jo ikke i det hele tatt? spør VG.

– I noen faser kunne vi sikkert gjort det, men deres spisskompetanse er på mange måter ikke det, sier han og refererer til Hanche-Olsen og Leo Østigård.

Solbakken: – Skapte nok til å vinne

Norge hadde to skudd i metallet. Felix Horn Myhre traff tverrliggeren etter en drøy halvtime i sin debutkamp, mens Erling Braut Haaland styrte et nesten ferdigscoret innlegg fra Antonio Nusa i stolpen etter 54 minutter.

Mot slutten kom Kasakhstan til et par muligheter mot et frustrert norsk lag, men hjemmeseier ville vært blodig urettferdig.

– Kampen var som ventet, spill mot ett mål i samfulle 90 minutter. Vi holder dem helt vekk inntil et par kontringer helt på slutten. Vi fikk ikke det målet imot, og det får vi ta med oss, men vi skapte nok til å vinne, sier Ståle Solbakken til norske medier.

Hanche-Olsen mener også vertene fortjener ros for hvordan de spilte foran egne fans.

– Kasakhstan er ikke noe walkover. Det er et lag på hjemmebane med smekkfulle tribuner, som kastet seg inn i hver duell og gjorde det vanskelig for oss. Litt kred må de få, sier midtstopperen.

2024-09-07T06:03:13Z dg43tfdfdgfd