RASTE I NRK-STUDIO: – SJELDEN FåTT Så MANGE REAKSJONER

Raste i NRK-studio: – Sjelden fått så mange reaksjoner

Nettavisen-spaltist Ernst A. Lersveen besøkte Dagsnytt 18 onsdag, for å snakke om innlegget han nylig publiserte om Viaplays krav for å se sport på deres flater.

– Det er utenfor fornuftens grenser at jeg skal betale omtrent det samme for å titte på en Premier League-kamp i ny og ne, som jeg gjør for å få strøm, er noe av den han skrev i sin kommentar.

Dagen etter kom norgessjef i Viaplay Group, Kenneth Andresen, med et motsvar der han forklarte problemstillingen som nå har blitt en het debatt i Norge.

Onsdag møttes de to «kamphanene» til direktesending hos NRK, der begge fikk forklare ytterligere sine synspunkter i saken.

Les også: Viaplay-galskap: Koster «flesk» å følge Haaland og Ødegaard i Premier League

– Jeg er klar på at Viaplay har betalt svindyrt for rettighetene, og skyver regningen på meg og deg, starter Lersveen.

SJEF: Kenneth Andresen er sjef for Viaplays virke i Norge. Foto: Terje Pedersen (NTB)

Viaplays Andresen svarer med et poeng om at TV 2 i sin tid hadde en pris på 699 kroner da de hadde Premier League-rettighetene i 2021, som med dagens inflasjon tilsvarer 808 kroner.

Det skal også tas med at TV 2, på den tiden, hadde Champions League inkludert i sin pakke.

– Dette er jo ikke et prispunkt vi plutselig har funnet ut av vi skal ta. Det er denne prisen disse rettighetene stort sett har gått i markedet i lang tid.

Les også: Den reelle prisen for IPTV er langt høyere enn den du betaler til lovlige aktører

– Det jeg synes er rart Ernst, du som har jobbet med engelsk fotball og har stått tett på denne rettigheten, mener at vi som forvalter det for det norske publikum ikke bidrar til å understøtte den økonomien som vi må ha for å ta vare på den rettigheten, men snarere viser en forståelse for det du kaller «juksing» eller sniktitting stusser jeg så fælt på.

Det får Lersveen til å trykke til litt ekstra.

– Det er sjelden jeg har fått så mange reaksjoner som det jeg fikk i går (på innlegget i Nettavisen red.anm.). Jeg føler jeg har «halve Norge» i ryggen. Det kan hende folk synes nok er nok. De synes det er jævlig dyrt, og det synes jeg du skal ta innover deg, sier han, og fortsetter:

– Du får jakte på de pengene du trenger. For du trenger jævlig mye penger, fordi du har betalt for mye.

2024-09-04T17:47:14Z dg43tfdfdgfd