NY BESKJED ETTER OL-BOMBEN FRA MøRK: – DET ER HELT åPENBART

Ny beskjed etter OL-bomben fra Mørk: – Det er helt åpenbart

HELSFYR (Nettavisen): Etter finaleseieren mot Frankrike i OL var det en tydelig preget og sliten Nora Mørk som møtte pressen.

Det virket som hun helst ville være et helt annet sted og gruet seg åpenbart til å si det hun var i ferd med å si til journalistene.

Men så slapp hun bomben. Veteranen sa hun trengte en pause. Hun utelukket heller ikke å gi seg helt på landslaget.

Drøye to uker etter bragden i Lille utdyper landslagssjef Thorir Hergeirsson litt om situasjonen rundt stjernespilleren.

Mørk og Hergeirsson har hatt «en pause» fra hverandre etter OL, men litt kontakt dem imellom har det vært.

Kontakt med Mørk: – Ingen avgjørelse

Enn så lenge er det ikke tatt noen konkret beslutning på veien videre for Mørk og landslaget, forteller han.

– Vi har gitt hverandre litt fri fra hverandre, men jeg har hatt litt kontakt med Nora, forteller islendingen til Nettavisen.

LES OGSÅ: 23 prosent av nordmenn gjør dette – risikerer skyhøye bøter

– Det er ingen avgjørelser som er tatt, rent formelt, på det. Vi tar det i løpet av de neste ukene, men det er helt opplagt at Nora etter perioden den siste sesongen eller to, trenger å redusere antall kamper og øke trening og restitusjon, sier landslagssjefen.

Norge-sjefen er klar på at avgjørelsen om videre spill for landslaget i stor grad ligger hos Mørk selv.

– Hun må komme på et godt sted og selv avgjøre motivasjon og alt det der, personlig. Det skal ikke jeg blande meg opp i.

AVBREKK: Etter et intens OL, som endte med gull, har Nora Mørk og Thorir Hergeirsson hatt fri fra hverandre. Foto: Maxim Thore (Bildbyrån)

Han mener likevel at ting ikke kan fortsette på den måten det har gjort de siste årene.

– Hun har hatt tøffe sesonger, med altfor mange kamper, ikke fått tid til å restituere imellom og trene. Det er hun nødt til å se på hvis hun skal fortsette med topphåndball i både klubb og landslag, sier mannen som har ledet Norge siden 2009.

Thorir bestemmer seg snart

Da Nettavisen møter Hergeirsson på arrangementet Avkast i Oslo, røper han at hans egen framtid heller ikke er helt avklart.

LES OGSÅ: Når alle sover ligger Riise våken: – Har vært veldig sårt

Etter OL har 60-åringen vært hjemme på Island, der han har fisket og slappet av.

– Turen var herlig. 1000 meter høyde, ruskevær, uten mobildekning, noe fine, store ørreter og godt selskap. Det var bra.

Han har imidlertid også rukket å reflektere litt over om hvorvidt han fortsetter i jobben i en ny periode.

– Hvis jeg sier at jeg ikke har vært innom det i tankene, så … men jeg har først og fremst hatt ferie. Jeg må gi hjernen ro og fred, så jobber den med å sette ting på plass av seg selv. Ja, det har vært noen tanker rundt det, automatisk. Men jeg har fortsatt ferie.

– Det vil nok være klart i nær framtid, det er ikke så lenge til, røper Hergeirsson.

– Naturlig at noen takker for seg

Flere av spillerne som var med å vinne OL-gull i Paris og Lille nærmer seg trolig slutten av sin tid som aktive. Fram mot OL i Los Angeles om fire år, vil det derfor etter alle solemerker bli et generasjonsskifte i det norske laget.

GULL: Thorir Hergeirsson møtte pressen i Lille etter at han hadde ledet Norge til gull i OL. Nå er han i tenkeboksen om han skal gå løs på en ny periode som landslagssjef. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB)

– Det er i og for seg veldig spennende. Jeg har vært gjennom flere sånne i løpet av mine 30 år i Norges Håndballforbund. Både i rollen på yngre landslag og seniorlandslaget der jeg først jobbet med Marit (Breivik) og som landslagssjef, sier Hergeirsson.

LES OGSÅ. Frank Løke ble slått til på direkten: – En ordentlig drittunge

– Jeg har vært gjennom flere slike runder og det er spennende runder. De kommer naturlig. Kjernen i landslaget kommer til å fortsette i landslaget en god stund til, det er stammen som skal vise vei videre, fortsetter han.

I køen bak Stine Bredal Oftedal, Nora Mørk, Camilla Herrem, Katrine Lunde og flere andre, står det nye spillere, klare til å overta.

– Det er spennende spillere på gang, som bruker litt lengre tid på å slå seg inn på et landslag som holder høyt nivå. Da er det naturlig at de må gå den lange veien, men også naturlig at noen nye spillere fases inn, mens andre sier takk for seg de neste årene.

60-åringen har uansett kontrakt ut året og kommer til å lede det norske laget under EM i desember.

Før den tid skal håndballjentene i aksjon under Posten Cup i oktober. Da vil trolig situasjonen rundt Mørk og Hergeirsson være avklart.

2024-09-01T06:01:05Z dg43tfdfdgfd