NORSK EM-DRAMA: MEDALJEKANDIDAT TREKKER SEG: – HELT FORFERDELIG

Norsk EM-drama: Medaljekandidat trekker seg: – Helt forferdelig

ROMA (Nettavisen): Nordmannen var i aller høyeste grad medaljekandidat og lå på bronseplass i herrenes tikampkonkurranse.

– Markus Rooth trekker seg fra tikampen i EM på grunn av skaden han pådro seg i stav, skrev pressesjef Morten Olsen i en melding til norsk presse tirsdag kveld.

For stor risiko

Kort tid etterpå forklarte hovedpersonen selv mer om situasjonen. Det er snakk om en skade han pådro seg underveis i mesterskapet i Roma.

– Det er helt forferdelig. Det er ikke en situasjon jeg noen gang hadde håpet jeg skulle være i, forklarer Rooth til Nettavisen.

Han forteller at han pakker sakene og reiser hjem umiddelbart. 22-åringen forteller at OL senere i sommer er fokus videre og at han derfor ikke ønsker å risikere noe i forkant.

– Vi har tatt ultralyd og det er ingen stor skade, ikke veldig farlig, men risikoen for at det kan bli verre er for stor med tanke på at det er OL om syv uker. Det er en drøm å få delta der og jeg vil ikke ødelegge mulighetene for det mesterskapet.

UTE: Markus Rooth trekker seg fra EM. Foto: Beate Oma Dahle (NTB)

Les også: Program for EM i friidrett 2024

Det gjensto to øvelser av konkurransen. Norges andre håp i tikamp, Sander Skotheim, er fortsatt med i konkurransen som avgjøres onsdag kveld.

2024-06-11T17:23:52Z dg43tfdfdgfd