NORGES UNGGUTTER RYSTET TSJEKKIA I ISHOCKEY-VM

Norges unggutter rystet Tsjekkia i ishockey-VM

Sentral i det norske laget var igjen 18 år gamle Stian Solberg. Unggutten scoret det første før han sto bak 3-1-scoringen.

– Har du sett!? Hva er det som skjer? Er det riktig det vi ser? utbrøt Viaplay-kommentator Jørgen Klem etter 3-1-scoringen til Norge.

Norge tok virkelig for seg i den første perioden i en hall stappfull av tsjekkere i Praha.

– Vi forventet at vi skulle være med i disse kampene, sa landslagstrener Tobias Johansson til Viaplay underveis i kampen.

Noah Steen (19) scoret i tillegg til Eirik Salsten.

Den første perioden ga tre mål på seks avslutninger. Men så tok vertene mer over.

Roman Cervenka (2), Ondrej Beranek, Matej Stransky og Libor Hajek scoret Tsjekkias mål. Norge satset mot slutten, men Ondrej Palat sørget for 6-3 i tomt bur.

Forrykende

Solberg hadde flere gode sjanser i åpningskampen mot Sveits, men lørdag stilnet han hallen da han utlignet få sekunder etter Tsjekkias 1-0-scoring.

Tenåringen Steen ville ikke være noe dårligere enn Solberg. I undertall plukket Mathias Trettenes opp pucken og fant Steen som satte inn 2-1.

Salsten fikk sitt første mål i et VM-sluttspill etter lekkert spill. Solberg fant Salsten som limte pucken i krysset fra spiss vinkel. Sekunder senere kunne det stått 4-1, men Tsjekkia reduserte.

Midtperioden ble heftig for det norske laget. Sjansene kom på løpende bånd for Tsjekkia. Henrik Haukeland i buret sto som en levende vegg, og perioden kan oppsummeres med antall skudd på mål:

* Tsjekkia 20.

* Norge 1.

Tsjekkia fikk sin utligning fire minutter før slutt ved Beranek. Norges eneste avslutning gikk i krysstanga ved Brandsegg-Nygård.

Punktert

Stransky satte 4-3 fem minutter ut i siste periode. Det norske laget hevet seg noe, men det holdt ikke til noe mer mot et Tsjekkia som trolig ikke hadde ventet seg denne motstanden på egen is. Tsjekkia noterte seg for 5-3 og punkterte kampen få minutter før slutt.

Norges første kamp endte med 2-5-tap mot Sveits.

Finland er neste motstander for Norge. Den kampen spilles mandag.