NORGE TAPTE FOR CANADA I ISHOCKEY-VM

Norge tapte for Canada i ishockey-VM

Med nederlaget er Norges håp om kvartfinalespill langt på vei ute.

Norge sto uten skudd på mål og to baklengs etter to perioder, men tidlig i tredje periode fikk Norge satt mer trykk på Canada og fikk belønning umiddelbart. Backtalentet Stian Solberg (18) reduserte til 1-2 på pasning fra Eirik Salsten.

Solberg har tidligere i VM fått mye skryt for sin spillestil, og han scoret torsdag sitt andre mål i mesterskapet. Noen minutter senere gikk det verre for unggutten, som slo en feilpasning da Norge sto i overtallsspill.

Dylan Cozens straffet det hardt og la på til 3-1.

– Den blir for lett å lese. Det kom akkurat da vi hadde lite grann håp om å kanskje få en utligning i overtall, konkluderte Viaplay-ekspert Ole Eskild Dahlstrøm.

Brandon Tanev, Andrew Mangipane og Jared McCann scoret også for vinnerlaget i Praha.

Uten «Zucca»

Norge har igjen kamper mot Østerrike (søndag) og Storbritannia (mandag) i puljespillet, men selv to strake seirer vil trolig ikke holde i jakten på kvartfinale. Norge er fire poeng bak Finland på fjerdeplass med én kamp mer spilt. I tillegg er tabellfemmer Østerrike foran.

Norges hittil eneste seier kom mot Danmark.

I torsdagens kamp manglet Norge stjernen Mats Zuccarello. NHL-spilleren sliter med kroppen etter en lang sesong og har måttet stå over to VM-oppgjør.

Mathias Emilio Pettersen kom nylig med i troppen og erstattet «Zucca» i førsterekken sammen med Michael Brandsegg-Nygård og Patrick Thoresen, som torsdag spilte sin 100. offisielle landskamp.

Presset

Tanev sendte Canada i ledelsen midtveis i første periode. Han fikk stå umarkert foran mål og styrte pasningen fra Kaiden Guhle i mål. Norge var med, men greide ikke å få pucken på mål.

Canada kom ut i 2. periode med mye energi og doblet ledelsen etter to minutter. Mangipane fikk til slutt stå helt alene foran mål og score etter et godt canadisk angrep.

I starten av tredje periode var det Norges tur til å sette press på motstanderen og få uttelling, men det gikk til slutt canadisk vei. McCann scoret i åpent mål på tampen.