NORGE-FIASKO I KASAKHSTAN: – VI ER LITT UHELDIGE

Norge-fiasko i Kasakhstan: – Vi er litt uheldige

KASAKHSTAN - NORGE 0-0

ALMATY/OSLO (Nettavisen): Det var målløst etter den førsteomgangen, men drøyt ti minutter etter hvilen fikk Norge en aller tiders mulighet.

Antonio Nusa slo et perfekt innlegg fra venstresiden, som fant Erling Braut Haaland på fire-fem meter.

Men på nærmest åpent mål klarte Manchester City-spissen å banke ballen i stolpen og ut.

– Det er ufattelig at han ikke setter den i mål. Han skal jo bare kunne bredsiden den inn med sin høyrefot, som han har gjort hundrevis av ganger tidligere, var TV 2s Jesper Mathisen sin umiddelbare reaksjon på den utrolige bommen.

Bommen viste seg også å bli svært avgjørende, for de norske herrene klarte ikke å score i møte med laget som er nummer 109 på verdensrankingen.

Les også: Børs: Slik spilte Norge mot Kasakhstan

Et pinlig poengtap i jakten på gruppeseier i Nations League er et faktum.

– Norge har hatt ett skudd på mål. Et i stolpen og en i tverrliggeren, men bare ett innenfor stengene. Det er merkelig med de kvalitetene Norge har. En stor skuffelse for Norge, er Mathisens klare dom.

POENGTAP: Martin Ødegaard var et av få norske lyspunkt. Foto: Vegard Grøtt (Bildbyrån)

Nusa: – Vi må se det

Antonio Nusa var en skuffet mann da han møter Nettavisen etter kampen.

– Alle er skuffa over at det ikke blir seier i dag, selvfølgelig. Kasakhstan er her for å forsvare seg, og vi skaper noen veldig store sjanser. Når det ikke sitter, så må vi kunne skape enda mer. Det er vanskelig, men vi har såpass mye kvalitet.

– Bør man være mer modig bakfra, ved å spille på seg press?

– Til tider i dag, når vi gjør det, så skaper vi flere gode sjanser. Jeg skal ikke stå her og analysere hele kampen, men vi må se det.

– Har du tro på at Ståle Solbakken kommer til å få dette laget til et mesterskap?

– Ja, absolutt. Det er ikke verdens undergang det her, og vi har mange kamper igjen. Vi kunne hatt null poeng, så det kan bare bli bedre. Jeg har absolutt tro, og jeg tenker alle bør ha det i spillergruppa. Jeg har i hvert fall full tiltro, forteller han til Nettavisen.

Les også: Ser klar endring på Haaland: – Snakkes for lite om

Solbakken selv møtte pressen før hjemreise til Norge, og måtte igjen svare på kritiske spørsmål.

– Det var en kamp jeg forventet at det skulle bli, der det er spill mot ett mål i samfulle 90 minutter. Vi holder de helt vekk, og får ikke noe baklengs mot slutten. Det får vi ta med oss. Vi skulle skapt tre-fire store sjanser til, for å være sikker på at vi drar hjem med tre poeng, forteller han på Nettavisens spørsmål.

– Hvorfor skaper man ikke mer?

– Vi hadde forferdelige dødballer. Vi hadde ti-tolv cornere og fire-fem korridorfrispark, der de er ordentlig overlegne i lufta. Vi er litt uheldige, med Erling sin i stolpen og Felix i tverrliggeren. Vi kunne stått her med 1-0 og hjemreise, men nå står vi med ett poeng og ikke tre. Det er ikke bra nok.

Raste mot dommeren

NRKs radiolegende Olav Traaen kommenterte kampen for statskanalen, og like før slutten av den førsteomgangen reagerte han kraftig.

Han kunne knapt tro det han så da hoveddommeren valgte å blåse og gi gult kort, fremfor å bruke fordelsparagrafen.

Antonio Nusa ble feid i bakken, men fremfor å la spillet gå hvor Erling Braut Haaland hadde tid og rom til å ta med seg ballen, blåste han.

SITUASJONEN: Her blir Antonio Nusa liggende og dommer blåser frispark. Foto: Pavel Mikheyev (Reuters)

Erling Braut Haaland var også tydelig frustrert på kamplederen.

– Det er fordel, dommer, hva i all verden er det dommeren gjør der. Har han mistet linsene sine?! Der har Norge muligheten til å spille Nusa frem til Haaland, og Haaland kan stikke inn i feltet, så dømmer han frispark. Det er jo soleklar fordel, det er stryk av dommeren der. Braut Haaland står klar til å ta ballen og sprinte av gårde inn i feltet.

Frisk Horn Myhre

Felix Horn Myhre var den store overraskelsen i den norske startelleveren til Ståle Solbakken.

Brann-spilleren var også svært nære mål i sin første opptreden med flagget på brystet, da Alexander Sørloth fant midtbanespillere ved straffefeltet.

Avslutningen smalt derimot i tverrliggeren og ut, og var bare centimeter fra å sende Norge i ledelsen.

– Det er så nære, kom det fra TV 2-kommentator Morten Langli.

Lagene gikk til pause uten nettkjenning.

Bekymring

Til tross for den store sjansen, var Jesper Mathisen litt bekymret for bildene som utspilte seg på gresset.

Der de norske stjernene ble godt pakket inn i et defensivt kasakhstansk lag, som til nærmest en hver tid hadde sine spillere bak ballen.

– Han må ta litt risiko og må prøve å tre den ballen gjennom midtbaneleddet til Kasakhstan. Det går litt treigt, det blir litt lite balltempo. Jeg synes Norge har vært seige.

NRK-ekspert Carl-Erik Torp likte heller ikke flere av balltapene til Norge, som var nære ved å utløse gode kontringsmuligheter for vertene.

– Vi må være forsiktige, og ikke gjøre enkle feil.

2024-09-06T15:47:55Z dg43tfdfdgfd