NORDåS ORDKNAPP ETTER TILTALEN MOT GJERT INGEBRIGTSEN

– Ikke i dag, dessverre, sa Nordås da han fikk spørsmål fra VG om saken utenfor utøverhotellet i spanske Huelva mandag kveld.

Tidligere på dagen ble det kjent at Gjert Ingebrigtsen er tiltalt for mishandling mot ett familiemedlem. Selv erkjenner han ikke straffskyld.

Nordås svarte slik da han ble spurt om han kom til å uttale seg om tiltalen etter tirsdagens løp:

– Vi får se, det er først og fremst springing vi er her for.

Mellomdistanseløperen har hatt Gjert Ingebrigtsen som trener i flere år. Han valgte å fortsette samarbeidet etter at Henrik, Filip og Jakob Ingebrigtsen brøt med faren vinteren 2022.

Nordås fikk ikke ha Ingebrigtsen med som akkreditert trener på stadion i fjorårets VM i Budapest. Det samme skjedde i årets innendørs-VM, og nekten ligger også fast til sommerens EM og OL.

Per Svela trenes også av Gjert Ingebrigtsen. Han skal i likhet med Nordås i aksjon på 5000 meter i Spania tirsdag kveld. I det samme stevnet stiller Filip Ingebrigtsen på 1500 meter.

– På Filip sine vegne kan jeg si at det er å håpe at Gilje Nordås, gitt sakens utvikling, nå holder en meget lav profil, sa bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen til Stavanger Aftenblad tidligere mandag om at de to profilerte rogalendingene er på samme deltakerliste.

(©NTB)

2024-04-29T16:39:54Z dg43tfdfdgfd