NORDåS MED KLAR BESKJED: – DET ER SINNSSYKT

Nordås med klar beskjed: – Det er sinnssykt

ROMA (Nettavisen): Lørdag klokken 22:28 er det klart for herrenes finale på 5000 meter i EM i Roma.

Der stiller Norge med Jakob Ingebrigtsen, Henrik Ingebrigtsen, Per Svela og Narve Gilje Nordås til start.

Størst fokus er det på storfavoritt Jakob Ingebrigtsen og medaljekandidat Narve Gilje Nordås i forkant av løpet.

Les også: Får norsk legende til å reagere på norsk EM-uro: – Trist

Sistnevnte ser fram til utfordringen som venter.

– Jeg tror det blir bra. Det er sent på kvelden, lite vind, lukket stadion, sola nede og det er ikke altfor varmt. Alt ligger i hvert fall til rette, sier Nordås til Nettavisen.

Nordmannen har mål om medalje på både 5000 meter og 1500 meter i Roma-EM, men våger ikke å være mer konkret enn å svare «medalje» på spørsmål om hva han går for.

Les også: NRK-profilen reagerer på sjokknyheten: – Blir verre og verre

– Det er sinnssykt!

Gilje Nordås peker nemlig på utviklingen som har skjedd i Europa de siste årene og har stor respekt for konkurrentene.

– Det er klart at nivået i Europa er skyhøyt nå sammenlignet med EM for to år siden og EM for seks år siden. Pilen peker bare en vei og det gjelder å være med på den nivåøkningen og sikte så høyt man kan, forteller nordmannen.

I et intervju med Citius MAG etter Diamond League-seieren i Stockholm pekte også Nordås på nivået i Europa.

– Det er virkelig tøft. Nivået i Europa er sinnssykt, sa Nordås.

Les også: Program for EM i friidrett 2024

Ingebrigtsen presser konkurrentene

På spørsmål fra Citius MAG om han tror Jakob Ingebrigtsen er grunnen til at europeere har begynt å blomstre på mellomdistanse, så svarer Nordås bekreftende.

– Jeg tror det er mange grunner, men som du sier, det er én virkelig dyktig fyr som løper veldig fort og han er fra Europa. Det tror jeg hjelper de andre konkurrentene også. De ønsker å oppnå det nivået også, forklarer Nordås.

Les også: Kryptisk Gilje Nordås: – Noen man ønsker å unngå

Til Nettavisen forteller Nordås at folk generelt har blitt langt mer seriøse de siste årene.

– Noen sier det er skoene, men jeg hadde de samme skoene for to år siden. Jeg har bevist på Bislett at man kan løpe fort uten sko også, eller bare med én sko, humrer Nordås og viser til at han mistet skoen underveis på 1500-meteren på Bislett Games.

– Jeg tror grunnen er så enkel at folk trener bedre. Jeg ser rundt meg at folk er mer seriøse på alle plan når det kommer til trening, restitusjon og kosthold. Folk er generelt blodseriøse fordi de ser at alle rundt seg er det. Da må de være det for å være med. Da får man en sånn type utvikling, sier Gilje Nordås til Nettavisen.

Les også: Får kontant Gjert-avslag

Ingebrigtsen: – Bedre og bedre

Også Jakob Ingebrigtsen merker seg at nivået har hevet seg.

– Om noe så er det positivt at det er et nivå som blir bedre og bedre, med en større bredde, som gjør at det er kjekkere å delta og være en del av det, sier Jakob Ingebrigtsen til Nettavisen.

Storebror Henrik deltar også på lørdagens 5000-meteren, men er tydelig på at han må konsentrere seg om plassene bak lillebroren.

– Min formening om nivået lørdag er at det egentlig er et ganske høyt, bredt nivå, men det er vanskelig å vurdere det på forhånd. Ofte viser det seg at nivået på papiret er tøffere enn det reelle nivået i praksis. På papiret ser det sjanseløst ut, men i praksis kan det være noen sjanser. Det er der min mulighet er å slå de papirheltene, sier Henrik Ingebrigtsen til Nettavisen.

Gullfavoritt Ingebrigtsen håper og tror han skal være i godt slag til finalen lørdag kveld.

Få full oversikt over EM-programmet her!

2024-06-08T19:27:55Z dg43tfdfdgfd