NIEMANN ETTER RIVALOPPGJøRET MOT CARLSEN: – INGEN UNNSKYLDNING FOR NEDERLAG

Carlsen hadde få problemer med å slå Niemann i semifinalen i Speed Chess Championship fredag kveld.

Den amerikanske 21-åringen kom med flere klager i løpet av rivaloppgjøret og fikk blant annet medhold av dommeren etter at han gjorde et feiltrekk som han hevdet kom etter at PC-en frøs.

X etter kampen, understreker amerikaneren at han ikke sitter igjen med noen unnskyldninger etter tapet mot den norske verdenseneren.

– Det finnes ingen unnskyldning for nederlag. Jeg vil komme tilbake sterkere. Takk til alle mine fans. Jeg lover dere alle, at jeg er fast bestemt på å gjøre hva som trengs for å bli den beste spilleren i verden, skrev Niemann.

Amerikaneren skal lørdag kjempe om 3.-plassen i turneringen mot landsmannen Hikaru Nakamura. Carlsen spiller finale mot Alireza Firouzja søndag.

Det var knyttet stor spenning til semifinalen mellom Carlsen og Niemann, ettersom det var det første oppgjøret dem imellom på over to år. Da tapte Carlsen overraskende med hvite brikker i en turnering i St. Louis.

Dagen etter tapet, trakk Carlsen seg fra turneringen og antydet at Niemann hadde jukset. Det førte til konflikt mellom partene og senere et søksmål fra Niemann.

Søksmålet ble avvist i det amerikanske rettssystemet i juni i fjor, og to måneder senere kom partene til enighet og gikk ut med en felles uttalelse. Det satte ikke strek for konflikten.

Niemann har siden gått til flere verbale angrep på Carlsen. Det gjorde han så sent som i august.

– Jeg synes han er en sprø person med vrangforestillinger som ønsker å ødelegge livet mitt, sa Niemann til chess.com.

(©NTB)

2024-09-07T09:49:04Z dg43tfdfdgfd