NEDSLåENDE BESKJED FOR SVERIGE: KOMMER MED STIKK TIL NORGE

Nedslående beskjed for Sverige: Kommer med stikk til Norge

Det sier svenske Calle Halfvarsson om det internasjonale skiforbundets siste avgjørelse.

Han er lite fornøyd med at det arrangeres verdenscup i langrenn i Lillehammer samtidig som publikumsmagneten Ulricehamn i Sverige nok en gang ikke ble tildelt renn for kommende sesong.

Avgjørelsen fra FIS har skapt reaksjoner i nabolandet i øst.

– Man orker ikke engang å bli forbannet lenger. Man blir bare oppgitt, sier skistjernen til Expressen.

– Det er en veldig merkelig beslutning av FIS. Jeg forstår ikke hvorfor de holder fast ved visse arrangørsteder hele tiden – tross at det ikke kommer noen tilskuere, sier Jonas Peterson.

Les også: Dortmund-avtale med våpenprodusent skaper reaksjoner

REAGERER: Jonas Peterson. Foto: JOHANNA LUNDBERG

Han er tidligere svensk landslagssjef. Nå er han med i Ulricehamn World Cup-gruppe. Peterson reiste nylig til FIS sitt vårmøte i slovenske Portoroz med håp om å få arrangere verdenscup kommende sesong.

Svaret ble nedslående for svenskene.

– Det er klart at jeg har vært frustrert og forbannet. Men vi har ikke gitt opp. Jeg er helt overbevist om at verdenscupen kommer tilbake til Ulricehamn på et vis, sier han videre.

I motsetningen til den svenske byen har imidlertid Lillehammer blitt tildelt å arrangere verdenscup – nær sagt som vanlig. Det reagerer Peterson på.

– Det er et ubrukelig sted å konkurrere, sier han og påpeker at det kommer svært lite publikum til konkurransene der.

KLAR TALE: Fra Calle Halfvarsson. Foto: MATHIAS BERGELD

Ulricehamn har arrangert verdenscup tre ganger tidligere. I 2017, 2019 og 2021. Sistnevnte år var det ingen tilskuere på grunn av koronapandemien, men de foregående årene ble en stor suksess med et snitt på 20 000 tilskuere per konkurransedag.

– Jeg tror jeg aldri har vært med på et sånt trykk fra publikum som det var der. Det må i så fall være under VM i Falun, sier Halfvarsson.

Han er klar på at om det hadde vært opp til utøverne så hadde det blitt arrangert verdenscup der hvert år.

– Det er mange som sier at det er det beste stedet å konkurrere av alle stedene i verdenscupen, sier Frida Karlsson.

Virkeligheten er altså en annen og nå håper den svenske byen på å få arrangere tidligst sesongen 2025-2026, men ifølge Peterson er det mer sannsynlig sesongen etter når Falun ikke skal arrangere renn.

2024-06-01T12:35:13Z dg43tfdfdgfd