MILLIONAVTALE MED MAMMA: – MYE JEG MENER ER FEIL

Millionavtale med mamma: – Mye jeg mener er feil

I takt med den enorme suksessen på friidrettsbanen har inntektene skutt i været for 28-åringen. Det er imidlertid ikke bare han selv som nyter godt av millionene som kommer inn årlig. Rundt seg har sprinteren et lite team, som alle blir kompensert godt for sine roller.

Både trener Leif Olav Alnes og manager Kristine Haddal står oppført med millioninntekt i skattelistene. Lønningene har Warholm gjort seg flere refleksjoner rundt, men støttespillerne selv er klare på at pengene ikke står i sentrum.

– Det jeg er så glad for med å ha min mor som manager er at det økonomiske jaget aldri har vært der. Den vanlige agentprosenten er ikke der. Det er mye i agentvirksomheten i sporten jeg mener er feil og det å ha mamma som manager er på en måte vårt opprør mot det, sier Warholm til Nettavisen.

NÆRT FORHOLD: Karsten Warholm samarbeider tett med mor og manager Kristine Haddal. Foto: Fredrik Hagen (NTB)

Moren står altså oppført med en solid inntekt i skattelistene fra 2022. En kompensasjon idrettsstjernen omtaler som rettferdig, i en løsning han mener er langt bedre enn om han skulle hentet inn noen eksternt.

– Når vi har hatt bra år, så får hun en bonus, som andre. Jeg er veldig glad for at det ikke sitter noen som skal ta en enorm prosent og som mangler respekten for innsatsen som jeg og Leif legger ned på treningsarenaen hver dag.

Les også: Warholm kalte utviklingen for «bullshit». Nå snur han

En investering

Warholms mor har vært manager i flere år og jobber for sønnen på fulltid. Det gjør også treneren, som har vært med på både OL -og VM-gull de siste årene. Det i tillegg til flere verdensrekorder.

– Jeg ser ikke bare på det som en kompensasjon for jobben som er gjort, men folka vi har i teamet er en investering for meg, en investering i fremtidig inntekt. Det er folk jeg ikke hadde klart meg uten, som jeg mener gjør en innsats ingen andre kan erstatte.

Alnes har flere ganger vunnet prisen for «årets trener» på Idrettsgallaen. Tidligere i år fikk Warholm selv dele uten prisen til en av sine største støttespillere, som han flere ganger har påpekt at han aldri hadde klart seg uten.

– Leif er så unik og har drevet med dette i 40 år. Han har aldri hatt en fast, skikkelig ansettelse og skrive hjem om. Han har aldri hatt gode ordninger på plass. Han fortjener det som skjer nå, å bli kompensert for den unike kunnskapen sin. Hvis ikke tror jeg ikke at han hadde giddet å være treneren min på sikt, om ikke jeg så at innsatsen hans betydde noe. Alle vil jo bli sett.

TRENER: Leif Olav Alnes har vært en viktig støttespiller for Karsten Warholm i lang tid. Foto: Lise Aaserud (NTB)

I tillegg til Alnes har også mamma og manager Kristine Haddal spilt en stor rolle i friidrettskarrieren. Til Nettavisen forteller hun at det er viktig at teamet rundt sønnen er lite og sammensveiset, men at alle har klare oppgaver knyttet til Warholms karriere. Hun beskriver det som en jobb hun trives svært godt i og at hun har et avslappet forhold til økonomien og pengene som følger med.

– Alle i teamet har til salt i maten, vi er på en fantastisk reise sammen, som gir mange muligheter på flere områder. Vi finner ut av disse tingene underveis og for min del er jeg fornøyd med betingelsene jeg har, forteller hun.

Les også: Stavkongen Duplantis dropper Bislett Games

Avslappet forhold

Haddal tar seg blant annet av logistikk og henvendelser fra media. Warholms mor forteller at hun konsekvent holder seg unna trening og planlegging på den fronten, fordi Alnes har stålkontroll på det sønnen foretar seg i det daglige. På det økonomiske har teamet hentet inn sprinterens mormor, som har god erfaring som regnskapsfører.

– Vi har alle de bedriftsmessige tingene som skal være der, men ellers, med tingene oss imellom så er det veldig flat struktur. Av og til er jeg sjef, så Karsten og av og til Leif. Alt er veldig avslappet. Og så er det mormoren til Karsten som styrer økonomien, med fakturering og alt der. Vi holder det blant noen få nære, vi syntes det er fint med et lite team, sier Haddal.

Moren har blitt vant til å bære de to hattene, både som manager og som mamma, men det er ikke noe hun tenker på i hverdagen.

– Jeg er stort sett på jobb i dette her. Hadde jeg skulle gått inn med masse mamma-følelser, så tror jeg ikke at jeg hadde klart å gjøre en så god jobb som jeg kan gjøre om jeg klarer å ha litt avstand. Men det er mye glede og lettelse når det går veien. Når alt er over på konkurransedag kan jeg kjenne litt ekstra på den gleden.

Inneværende friidrettssesong er svært viktig for Warholm. Først venter EM i Roma, før OL i Paris går i gang på tampen av julimåned.

2024-04-28T05:43:35Z dg43tfdfdgfd