MELDING I NATT: – EN VANSKELIG SITUASJON

Melding i natt: – En vanskelig situasjon

ZÜRICH (Nettavisen): Jakob Ingebrigtsen løp inn til andreplass under Diamond League-stevnet i Sveits torsdag kveld. Løpet endte med sluttspurt og amerikanske Yared Nuguse gikk seirende ut.

Den norske løperen hadde vært syk i forkant og var tidvis usikker før konkurransen. På Instagram like før midnatt torsdag kveld, var han tydelig på at situasjonen ikke hadde vært ideell.

«Å konkurrere med en forkjølelse: Sannsynligvis ikke den beste medisinen. Å ikke dukke opp: Ikke et alternativ, med mindre jeg var halvdød. Ikke min dag, men først og fremst: A flott prestasjon av Nuguse», skriver Ingebrigtsen på Instagram.

Til Nettavisen etter løpet var han klar på at det siste han ville var å utebli fra konkurransen i Zürich.

– Selv om jeg kanskje latet som for meg selv og de rundt meg, at det var et valg å ikke stille her, så var det ikke det. Jeg har gjort det jeg kan for å stille. Det er en vanskelig situasjon å være i, den siste uken har vært litt fram og tilbake, sier løperen til Nettavisen og fortsetter:

– Man føler man har et valg, men man har ikke det. Jeg hadde sikkert vært med her selv om jeg hadde vært sengeliggende.

Fredag reiser han tilbake til Norge og forteller at han skal «samle overskudd og prøve å bli hundre prosent» før sesongavslutningen i Brussel.

Etter det venter andre oppgaver i sesongpausen.

– Jeg har vært mye borte de siste tre-fire månedene, så det er nok en del forpliktelser man må gjennom, med samarbeidspartnere og det som er.

Kerr-duellen ble fokus i forkant

Mens Ingebrigtsen selv endte på andreplass, ble erkerivalen Josh Kerr nummer fem. I forkant av konkurransen var det nok en gang de to det handlet om.

På en pressekonferanse onsdag fikk de nemlig spørsmål om å nevne hverandres beste egenskaper. Mens Ingebrigtsen svarte utfyllende, var Kerr kort. Han mente det var nordmannens klesstil som var det beste med ham.

Dagen derpå, etter Diamond League-stevnet i Zürich, forklarer han svaret. Briten begynner nemlig å bli lei.

– Spørsmålene vi får til tider begynner å bli litt kjedelige og man kan se i svarene våre at vi prøver å «spice opp» ting. For et kjedelig spørsmål det der var, smiler Kerr til Nettavisen.

Les også: Jakob Ingebrigtsen slått i Zürich

– Blir dumt

Kommentaren om klesstilen påpeker han imidlertid at var ment som noe fint.

Ingebrigtsen selv hadde ikke stort å si om rivalens utspill.

– Ingenting, det var jo ikke et svar, sier han til Nettavisen.

– Han sier han får mye dumme spørsmål om dere, er du enig i det?, spør VG.

– Kanskje han ikke skjønner det, kanskje det er derfor det blir dumt.

Les også: Interne diskusjoner etter Rekdal-uttalelser: – Har hatt en god debatt

Mener flere tar Jakobs nivå

Nordmannen løp inn på tiden 3:29:52 torsdag kveld, like bak Nuguse. Også han begynner å bli en tydelig rival for Ingebrigtsen, som har blitt slått av amerikaneren to ganger denne sesongen.

For vinneren selv betyr det mye å ha tatt steget opp i verdenstoppen.

– Det føles utrolig bra. Jeg har så mye respekt for Jakob, han har vært dominerende på 1500 meter i så mange år og det har vært imponerende. Men i år har vi sett at flere har kommet oss opp på hans nivå, meg selv inkludert, sier Nuguse til Nettavisen.

For de fleste av toppløperne gjenstår det én viktig konkurranse denne sesongen. Det er Diamond League-stevnet i Brussel om en drøy uke.

2024-09-06T04:32:46Z dg43tfdfdgfd