LSK KVINNER REAGERER På POENGTREKK: – BRUTALT

LSK Kvinner har tatt tolv poeng på sju kamper så langt denne sesongen. Nå reduseres poengfangsten altså til elleve.

– Vi er i en veldig vanskelig økonomisk situasjon, og presset har aldri vært tøffere. Selv om det kanskje er logisk med poengtrekk, så er det uansett veldig kjedelig at dette ble utfallet til slutt. Det er den følelsesmessige siden av det, sier daglig leder Gunn Brennhaugen til NTB.

– Vi har tatt store grep, men vi er inne i en transformerende fase for kvinnefotball, og det å ilegge samme systematikk og regelsett for kvinnefotballen virker brutalt, legger hun til.

NFF har begrunnet poengtrekket med svakt resultat og egenkapital ved årsskiftet. LSK Kvinner har 14 dagers klagefrist, men kommer trolig ikke til å anke.

– Vi er i en fase hvor vi må bruke all vår energi på å redde klubben. Vi er redd for å bruke energi i feil retning. Vi kommer antakeligvis ikke til å klage. Det er ingenting som er skjedd galt med saksbehandlingen hos NFF. Vi er kjent med saken og er varslet. Vi har påpekt at det er strengt, men vi har ikke helt tro på at vi kommer noen vei, forteller Brennhaugen.

Truet eksistens

LSK Kvinner opplyste i forrige måned at den økonomiske situasjonen truer klubbens videre eksistens. Ifølge TV 2 trenger klubben å få inn rundt fem millioner kroner i løpet av året for å unngå konkurs.

Klubben har allerede tatt grep ved blant annet å permittere ansatte og kutte treningstider i LSK-hallen.

Mandag denne uken trakk i tillegg styreleder Rune Øien seg.

– Jeg har trukket meg frivillig etter en ryddig diskusjon i styret. Håpet er å frigjøre ny energi hos dem som arbeider med finansieringen av klubben i perioden framover, sa Øien da beslutningen ble kommunisert ut.

Han erstattes midlertidig av Lotte Lundby Kristiansen, mens en permanent styreleder skal velges på et ekstraordinært årsmøte.

Enerådende i Norge

LSK Kvinner har uhyre sterke resultater i norsk kvinnefotball. I perioden 2012 til 2019 var klubben helt dominerende med åtte ligagull og ett sølv. I samme periode vant klubben cupen fem ganger.

Forrige sesong ble det seriebronse.

Klubben har også hatt en lang rekke toppspillere i sine rekker, blant dem Ingrid Syrstad Engen, Emilie Haavi og Guro Reiten.

LSK Kvinner har tidligere hett både Setskog/Høland og Team Strømmen.

(©NTB)

2024-05-14T12:37:19Z dg43tfdfdgfd