KRAFTIGE REAKSJONER På NRKS SENDING: – HELT UTROLIG

Kraftige reaksjoner på NRKs sending: – Helt utrolig

ZÜRICH/OSLO (Nettavisen): Klokken 20:30 hadde tilskuerne på Stadion Letzigrund funnet sine plasser i forkant av hundremeteren mellom Armand Duplantis og Karsten Warholm. 45 minutter senere startet NRK sin sending, i likhet med en rekke andre mediehus som sendte begivenheten live.

Selve løpet derimot, det drøyde til nærmere klokken 22.

Dermed hadde duellens sponsor, energidrikkeleverandøren Red Bull, fått godt med synlighet gjennom samtlige TV-sendinger.

Det fikk en rekke NRK-seere til å ytre sin frustrasjon på X underveis og i etterkant.

«Duplantis slo Warholm i den mye omtalte duellen på 100 meter. Men det var vel sponsoren til Warholm og Duplantis, Red Bull som var kveldens vinner: 45 minutter på NRK 1!!!!! Helt utrolig, som Kjell Kristian Rike ville sagt», skriver Nettavisens kommentator Ernst A. Lersveen.

Han var ikke alene om å synes at sendingen ble av det «reklamete» slaget.

«Hva måtte Red Bull ha betalt for all denne reklametiden på NRK i en ordinær sammenheng?», spør reporter Vegard Flemmen Vaagbø.

Viaplay-reporter Jan Åge Fjørtoft bet seg også merke i det som skjedde:

Nettavisen har vært i kontakt med NRK, som ikke har hatt anledning til å svare onsdag kveld.

Les også: Armand Duplantis sjokkerte i superduellen mot Karsten Warholm

Løper torsdag kveld

Den prestisjetunge duellen endte altså med en noe overraskende seier til Armand «Mondo» Duplantis. Warholm gikk altså tapende ut og må derfor stille i en svensk drakt på det faktiske Diamond League-stevnet torsdag kveld. Der løper han 400 meter hekk.

På Nettavisens spørsmål om hvor mye onsdagens innsats kostet ham, svarte han følgende:

– Det tar nok litt, men det har ingenting å si. Det var dette løpet jeg kom til Zürich for, men jeg tror sånn formmessig at det ikke skal ha stor betydning, men jeg la alt på banen i dag.

Det ble en lang kveld for Warholm og Duplantis, med både et langdrygt show og en drøy «build up» i forkant.

DUELL: Karsten Warholm og Armand Duplantis møttes til sprintkonkurranse i regi av deres felles sponsor Red Bull. Foto: NTB

Arrangøren forsvarer opplegget

Stevnedirektør Andreas Hediger forklarer at arrangøren måtte gi fansen «valuta for pengene».

– Til syvende og sist er det 10,37 sekunder. Så når vi skal få inn så mange tilskuere på stadion, så må man ha noe innhold og en oppladning. Ikke alle vet alt om disse to guttene heller, så det var nødvendig. De har også kjøpt billetter, så vi ønsket at de skulle få noe igjen for den investeringen og gå hjem med et smil om munnen.

Oppladningen innebar blant annet flere klipp av de to konkurrentene på oppvarmingsbanen, lange introduksjoner av de to og titalls intervjuer med tilskuere og kjendiser i publikum.

STEVNEDIREKTØR: Andreas Hediger er fornøyd med superduellen mellom Armand Duplantis og Karsten Warholm. Foto: Oda Karlsen Bekkestad (Nettavisen)

Hediger forteller at han er svært fornøyd med hvordan konkurransen ble.

– Det gikk veldig fint, det aller meste gikk bra. Det var et jevnt løp, entusiastiske fans og alt vi ønsket oss.

Torsdag kveld er det duket for Diamond League i Zürich. Warholm løper 400 meter hekk, mens Duplantis skal konkurrere i stavsprang.

2024-09-04T21:47:23Z dg43tfdfdgfd