KONA FORTVILTE OVER DET JAKOB INGEBRIGTSEN GJORDE

Kona fortvilte over det Jakob Ingebrigtsen gjorde

ROMA (Nettavisen): Jakob Ingebrigtsen tok gull både på 5000 og 1500 meter under EM i den italienske hovedstaden. 23-åringen er dermed historisk og er godt i rute før OL senere i sommer.

Superløperen hadde som vanlig god kontroll på det han foretok seg underveis i konkurransene, men forsøket på 1500 meter satte en støkk i hans høygravide kone.

– Prøver han å sette i gang fødsel eller?, spurte Elisabeth Asserson på Snapchat mens hun filmet ektemannens løp.

Les også: Ble utfordret av engelsk journalist – kom med kontant svar

Svarte på konas kommentar

I forsøket la han seg nemlig langt bak og unngikk så vidt å gå i bakken da flere av konkurrentene hans var involvert i et massefall. Nordmannen var plassert blant de siste i feltet til det gjensto et par hundre meter. Da avanserte han og spurtet inn til seier i forsøket.

VENTER BARN: Jakob Ingebrigtsen og kona Elisabeth Asserson Ingebrigtsen har vært sammen i flere år. Foto: Beate Oma Dahle (NTB)

Etter onsdagens finale svarer han Nettavisen på spørsmål om konas utspill.

– Prøver og prøver. Jeg tenker det kommer når det er tid for det. Man kan vel ikke påvirke sånt så mye, smiler Ingebrigtsen etter å ha sikret to EM-gull.

– Hadde hun noen beskjed til deg før løpet i dag?

– Lykke til, svarer Ingebrigtsen kort.

Les også: Jakob Ingebrigtsen tok EM-gull på 1500 meter

Snart termin

Kona, som han giftet seg med i fjor, er høygravid og er derfor hjemme under mesterskapet. På Snapchat onsdag kveld snakket hun om Ingebrigtsens gulløp idet hun ventet på at ektemannen skulle ringe hjem.

Der fortalte hun også at Ingebrigtsen skal rett videre på treningsleir, før han returnerer til Norge like før fødsel og norgesmesterskap.

– Det neste som skal skje nå er at hun her blir født. Med mindre hun ikke gidder å komme før NM, da tørner det for meg. Nå er neste på listen fødsel, vi skulle liksom gjennom så mye først, med treningsleir, Bislett og EM. Men nå er det tid for termin, det er neste nå, sa hun til sine mange tusen følgere.

Nettavisen har forsøkt å komme i kontakt med Asserson Ingebrigtsen i denne saken, uten å lykkes.

NM arrangeres i Sandnes fra 27 til 29. juni.

Ingebrigtsens gulløp var det siste som skjedde under EM i Roma. Selv ble han historisk, mens det også ble et rekordmesterskap for Norge sin del. Norge tok totalt syv medaljer, hvorav fire var gull, to sølv og en bronse. Flere av de norske stjernene skal i aksjon under OL i Paris senere i sommer.

2024-06-13T10:45:28Z dg43tfdfdgfd