KLOPP UT MOT TV-KANAL: – KRIMINELT

Klopp ut mot TV-kanal: – Kriminelt

To dager før Liverpool tar imot Tottenham på Anfield uttalte tyskeren at han har fortalt TNT Sports at han ønsker å bli «fjernet fra deres liste over abonnenter”. Grunnen skal være at Klopp er svært misfornøyd med kanalens kampoppsett som ifølge han er en av grunnene til at engelske klubber har kommet til kort i Europa denne sesongen.

Klopp advarer mot kravene som stilles til toppspillerne og at dette har ført til for stor belastning. Han mener TV-selskapene har sin del av skylden for dette.

– Å se Aston Villa tape 4–2 i går kveld mot Olympiakos, betyr at om de ryker ut så vil det ikke være noe engelsk lag i noen av de europeiske finalene, sa Klopp på fredagens pressekonferanse.

– Gjør du det til at vi alle har underprestert, spør tyskeren videre og peker på at kanskje hans eget lag gjorde nettopp det mot italienske Atalanta da de røk ut i den forrige runden av Europa League.

IKKE FORNØYD: Liverpool manager Jurgen Klopp. Foto: Rob Newell - CameraSport

– Men jeg ser mye fotball og Premier League er den beste ligaen i verden. Den er ikke overvurdert, men spillerne er overarbeidet. Noen må hjelpe til, sier Klopp tydelig.

Den avtroppende Liverpool-manageren er tydelig misfornøyd med TV-selskapenes håndtering av kampoppsett i Premier League- Fredag lot han vreden gå utover TNT som har rettigheter til lunsjkampen som spiller på lørdager i Premier League. Den har som regel avspark klokken 13.30 norsk tid. TNT har denne sesongen valgt Liverpool til denne kampen seks ganger, noe som er maks antall ganger de har lov til å gjøre det.

– Jeg hadde en diskusjon her forleden dag med kollegaer fra min favoritt TV-kanal, som jeg definitivt ikke vil se på igjen. Nemlig TNT, sa en lite fornøyd Klopp.

– Torsdag, søndag, onsdag. De våger å sette oss opp på lørdag 13.30. Det er kriminelt. Jeg ventet faktisk på at Amnesty International skulle gå til dem, sa Klopp.

Klopp mener den evige diskusjonen om hvem som betaler for hvem er feil.

– De betaler for oss, de gir penger til fotballen. Det er ikke slik. Jeg ser det virkelig ikke på den måten. Det er omvendt og fotballen betaler dem. De sender det, men det er ikke slik at TNT eller Sky eller hvem som helst, ikke gjør det ekstremt bra.

På vei ut av Premier League-sirkuset oppfordrer tyskeren at de igjen må bli partnere av fotballen og ikke bare noen som skviser sitronen.

Denne sesongen har Manchester City og Arsenal begge røket ut av kvartfinalene av Champions League. Liverpool røk som nevnt ut av kvartfinalen i Europa League. Klopp mener å se et mønster.

– Det er ikke en refleksjon av kvalitet. Det er en refleksjon av at vi ikke klarte å levere på den dagen vi trengte å gjøre det. Ja, de andre landene har veldig gode lag, det er ingen tvil om det, men det er et tegn.

Liverpool spilte senest forrige lørdag lunsjkamp borte mot West Ham. Det var lagets fjerde kamp i løpet av ti dager. Før søndagens hjemmemøte med Tottenham har de hele åtte dager hvile.

Liverpool ligger på en foreløpig 3. plass i ligaen, og er sikret Champions League-spill neste sesong.

2024-05-03T17:20:12Z dg43tfdfdgfd