KARSTEN WARHOLM KLAR FOR EM-FINALE ETTER OVERLEGEN SEIER

Karsten Warholm klar for EM-finale etter overlegen seier

ROMA (Nettavisen): Saken oppdateres!

Karsten Warholm var suveren i semifinalen og kunne jogge inn til seier i sitt heat med tiden 48,75.

Han løp inn 82 hundredeler foran nederlandske Nick Smidt på 2.-plass.

– Han leder med en halv evighet. En ting er at han er god, men resten er rett og slett ikke i nærheten, kommenterte Jann Post på NRK.

Les også: Ingebrigtsen med klar beskjed etter Nordås-fiasko

De to beste fra hvert heat er direkte kvalifisert til finalen. Dermed er Ulsteinvik-mannen klar for finalen som løpes tirsdag kveld klokken 21:05. hvor nordmannen har favorittstempelet i forkant.

– De følger nok med

Amerikanske Rai Benjamin og brasilianske Alison dos Santos deltar naturligvis ikke i europamesterskapet, men Warholm tror likevel at rivalene hans er svært nysgjerrige på hva som skjer på Stadio Olimpico.

Ulsteinvik-løperen forteller til Nettavisen at han ønsker å levere en god tid i finalen for å sikre seg et psykologisk overtak på rivalene inn mot OL i Paris senere i sommer.

– Det betyr absolutt noe. Uansett hva de sier følger de nok med. Jeg liker å følge med på hva konkurrentene mine gjør, forteller Warholm til Nettavisen.

Les også: Sjokkexit for Nordås på 1500 meter

Han er tydelig på at det er viktig å ta vare på de mulighetene han har til å få testet formen før OL.

– Jeg skal ikke springe så mange løp før OL, så jeg har lyst til å ta med de gode svarene herfra og ikke kaste vekk muligheten.

– En god gjennomkjøring

– Det var en god gjennomkjøring som ga en veldig fin følelse. Det var en fin følelse å kunne slappe av litt inn mot mål, sier Warholm til NRK like etter løpet.

Det er Warholm som har verdensrekorden på øvelsen med tiden 45.94. Den satte han i Tokyo i 2021.

Warholm forteller at han har en god følelse før morgendagens finale, og erkjenner at han er den store favoritten på papiret når reporteren påpeker det.

– Absolutt! Men skal medaljene deles ut på papir blir det et kjedelig mesterskap. Mye kan skje, det er en av de store spenningene i hekkeløp. Men målet mitt er å springe få fort jeg kan, det er alltid motivasjonen min uavhengig om konkurrentene mine pusher meg, svarer Warholm.

Få full oversikt over når de norske utøverne skal i aksjon her:

Les også: Program for EM i friidrett 2024

2024-06-10T11:19:03Z dg43tfdfdgfd