JAKOB INGEBRIGTSEN TRAKK FRAM éN PERSON ETTER EM-GULLET: – DET ER SYKT

Jakob Ingebrigtsen trakk fram én person etter EM-gullet: – Det er sykt

ROMA (Nettavisen): Ingebrigtsen har akkurat løpt inn til et nytt EM-gull på 5000 meter, men var minst like opptatt av å hylle storebror Henrik etter finalen i Roma.

Storebroren løp selv inn til en 25. plass på tiden 13.52,71. Etter løpet avslørte Henrik Ingebrigtsen på direktesendt TV at han har fått diagnosen krystallsyke.

Gullvinner Jakob mener det er en bragd i seg selv at storebroren i det hele tatt er å se i en EM-finale.

– Det er helt sykt, sier Jakob Ingebrigtsen til Nettavisen.

Han mener det er mange som glemmer hvor viktig storebroren har vært.

– Han har veldig mye av æren for at norsk friidrett er der den er, om ikke europeisk friidrett. Det er mange som har lært mye av det Henrik har skapt, det han har satt i system og det han har prøvd, forteller Jakob.

Han peker på at det er 14 år siden storebroren stilte til start i sitt første EM og utviklingen som har skjedd i ettertid.

– Det er en sinnssyk utvikling i europeisk friidrett siden den gang. Henrik var i spydspissen. At vi er her nå, at han er i en finale på 5000 meter med meg, det er helt sinnssykt. Det er lett å ta de resultatene som skapes nå for gitt, men det er og av og til lurt å ta et steg tilbake og tenke litt hvorfor vi er der vi er, forteller den norske gullvinneren.

Les også: Program for EM i friidrett 2024

FEIRER GULL: Jakob og Henrik Ingebrigtsen feirer EM-gull til Jakob på 5000 meter i Roma. Foto: Bildbyrån

Blir påvirket

Selv føler storebror Ingebrigtsen seg heldig som fortsatt er med i gamet.

– Jeg føler meg heldig som er med i en æra der norsk friidrett og egentlig europeisk friidrett er i full blomst. Det er få andre i verden som holder nivået til de i front her. Europeiske mesterskap er ikke det lette mesterskapet som det en gang var, sier Henrik Ingebrigtsen til Nettavisen.

Les også: NRK-profilen reagerer på sjokknyheten: – Blir verre og verre

Han legger imidlertid ikke skjul på at sykdommen påvirket også lørdagens finale for hans del.

– For det første tar det veldig mye energi. Det påvirker energinivået. Jeg føler meg bra på oppvarmingen.

– Problemet er når jeg når et punkt av slitenhet, så er det bare som at alt faller sammen, forklarer Henrik.

Det synes han er leit ettersom det var et løp som i utgangspunktet passet ham godt.

– Det som er så synd er at jeg ikke får vise den jobben jeg har gjort i vinter. Det er mye som er jævlig bra og jeg får ikke muligheten til å få det fram. Det er ganske frustrerende, sier Ingebrigtsen.

Les også: Ropte på Nordås under finalen

Jakob: – Spesielt

For lillebror Jakob gikk det imidlertid langt bedre i lørdagens finale. Nordmannen viste en helt egen klasse og tok gull.

– For min egen del har jeg alltid respekt for konkurransen og er veldig fokusert. Jeg tar hvert løp seriøst. Man skal aldri undervurdere nivået og konkurransen man møter. Jeg prøver å gjøre ting rett. Det er mye fram og tilbake, det er mye folk som flytter på seg, det er mye som skjer. Jeg får et ganske rent løp, vil jeg si.

– Jeg er veldig godt fornøyd med gjennomføringen og får ut det jeg er godt for. Det er alltid stas å være med i EM, det er alltid stas å være med i mesterskap. Det er en relativt unik stadion, sier gullvinneren.

Les også: Får kontant Gjert-avslag

Han synes det også var stort å kunne få dele øyeblikket med storebroren.

– Det er en kul opplevelse. Veldig spesielt å dele det med Henrik på banen. Det er 14 år siden han var med for første gang i EM. Hans prestasjon er helt unik. I forhold til meg selv og de andre her, så kan ikke det måle seg med det Henrik presterer. Det er kult å være vitne til, sier Jakob.

Også Narve Gilje Nordås og Per Svela deltok på lørdagens EM-finale. De endte på henholdsvis 11. og 21. plass.

Få full oversikt over EM-programmet her!

2024-06-09T05:44:39Z dg43tfdfdgfd