INNRøMMER: – TROR DET JEG GJORDE ER MISFORSTåTT

Innrømmer: – Tror det jeg gjorde er misforstått

ROMA (Nettavisen): Jakob Ingebrigtsen har tatt friidrettsverden med storm siden gjennombruddet og virker tidvis å være uslåelig på mellomdistanse.

Under EM i Roma løp han inn til seier på 5000 meter, før han er favoritt i forkant av finalen på 1500 meter onsdag kveld.

Gjennom barndommen ble Sandnes-guttens trening og privatliv dokumentert i NRK-serien «Team Ingebrigtsen», men til tross for at kameraene fulgte familien tett, tror Ingebrigtsen selv at mye har blitt misforstått.

Det forteller han i den nye dokumentaren «The Next Chapter».

UNGT TALENT: Jakob Ingebrigtsen imponerte på mellomdistanse fra tidlig alder. Her fra Bislett Games i 2015. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB)

Så på brødrene som konkurrenter

Der snakker han om hvordan treningsregimet egentlig var og hvordan han og brødrene samarbeidet.

– På et punkt begynte jeg å trene med Henrik og Filip og gruppen deres, da var jeg vel 10 eller 11 år. Jeg løp ikke nødvendigvis så mange kilometer, men det var kontinuitet i det. Men i dag tror jeg det jeg gjorde er misforstått, jeg løp ikke 100–150 kilometer i uken, men det var mer spesifikt arbeid jeg gjorde over tid, for å bli en bedre løper, forteller Ingebrigtsen.

Les også: Jakob Ingebrigtsen løp inn til EM-gull i Roma

Gjennom dokumentaren får seerne møte både kona Elisabeth, i tillegg til storebror Henrik. Den yngste av løpebrødrene beskriver at sistnevnte har betydd mye.

– Jeg har alltid vært en person med mye konkurranseinstinkt. Selv om Henrik og Filip var mine idoler, så så jeg også på dem som konkurrenter.

BRØDRE: Jakob og Henrik Ingebrigtsen har løpt mot hverandre i en rekke konkurranser. Foto: Heiko Junge (NTB)

Oppsiktsvekkende svar

Ingebrigtsen fikk sitt gjennombrudd tidlig og ble fra ung alder sett på som et stort talent. Når han får spørsmål om hva den ti år gamle utgaven av han selv ville tenkt om det han har fått til på friidrettsbanen, gir han et overraskende svar.

– Min første tanke er at han ville vært skuffet, fordi jeg ikke har vunnet mer.

Les også: Dette betyr EM-gullet for økonomien: – Det er et faktum

Ingebrigtsens kritiske analyse av egen karriere så langt ville nok fått mange til å måpe. Sandnes-gutten har tross alt gullmedaljer fra både OL, VM og EM.

Han kan sikre seg nok en tittel når finalen på 1500 meter går av stabelen onsdag kveld. Der vil han være eneste nordmann i feltet når starten går klokken 22:26.

2024-06-11T06:07:07Z dg43tfdfdgfd