INGEBRIGTSEN-RIVALEN VAR LUT LEI «SMåBELøP»: – GJøR EN STOR FORSKJELL øKONOMISK

Ingebrigtsen-rivalen var lut lei «småbeløp»: – Gjør en stor forskjell økonomisk

ZÜRICH (Nettavisen): Etter innendørs-VM i Glasgow tidligere i år, var Jakob Ingebrigtsens erkerival, Josh Kerr, oppgitt over de «små beløpene» som ble utdelt til vinnerne i friidrettsstevner.

I det ovennevnte mesterskapet tok han gullet og fikk med seg 40.000 dollar for seieren. Det tilsvarer nærmere 430.000 norske kroner. En premie han omtalte som «sinnssyk» i forhold til de langt høyere beløpene utøvere får utdelt i andre idretter.

Allerede da begynte han å hinte til en potensiell deltakelse i Michael Johnsens nyvinning «Grand Slam Track». En serie friidrettsstevner der de beste utøverne i verden konkurrerer mot hverandre fire ganger i året, for høye pengesummer.

Les også: Kona røper frustrasjon: – Det unner jeg ikke min verste fiende

– Endrer alt

I juni ble det klart at Kerr blir en av de som deltar i Grand Slam. I en video på X legger han ikke skjul på at de økonomiske godene ved deltakelsen veier tungt. Utøverne får nemlig ingen restriksjoner med tanke på sponsorer og samarbeidspartnere.

– Det kommer til å endre alt, det gir mer makt til utøverne og ikke sponsorene, det er det vi alltid har villet. Det å kunne vise sponsorer og merker på brystet, på hodet og hvor enn man vil ha det, gjør en stor forskjell for oss økonomisk, sier Kerr og legger til:

– Det gjør at vi er på samme nivå med andre store idretter, noe som betyr at publikummet vårt kan vokse.

Les også: Kraftige reaksjoner på NRKs sending: – Helt utrolig

Når det kommer til premiepenger i Grand Slam, får vinneren 100.000 dollar, altså over én million norske kroner. Utøverne må delta i minst to øvelser.

Det er lite informasjon om Kerrs formue og inntekt offentlig, men det er liten tvil om at han drar inn gode penger som en av verdens fremste mellomdistanseløpere.

Også Ingebrigtsen nyter godt av sin suksess. Han tjente over 11 millioner kroner i 2022. Fjorårets regnskapstall er ikke offentliggjort ennå.

«Hjelper sporten»

I forkant av torsdagens Diamond League-stevne i sveitsiske Zürich, kom spørsmålene om Grand Slam Track på banen på ny.

Her stiller blant andre Jakob Ingebrigtsen, Cole Hocker, Yared Nuguse og nevnte Kerr til start. De tre sistnevnte har alle signert kontrakter som gjør at de har knyttet seg til Grand Slam Track neste år. Det har ikke Ingebrigtsen.

– Grand Slam og andre potensielle konsepter hjelper sporten og utøverne å vokse, slik at vi kan gjøre det vi elsker. Flere løp og flere muligheter er bra, men jeg tror det er vanskelig å låse seg til det ene eller det andre, men flere løp generelt er en god ting, svarte nordmannen da NRK stilte spørsmål om de kommende konkurransene i 2025.

I forkant av torsdagens konkurranse i Zürich ble det arrangert en show-duell mellom Karsten Warholm og svenske Armand Duplantis. I sitt svar refererte Ingebrigtsen til denne og pekte på at det er slike konsepter som skaper interesse for sporten.

Må løpe to distanser

Likevel har han ikke signert med Michael Johnson og det nye friidrettskonseptet. Noe av bakgrunnen for at Ingebrigtsen ikke har signert kan være det faktum at de ovennevnte konkurrentene skal løpe 800 og 1500 meter i Grand Slam. Førstnevnte er en øvelse Ingebrigtsen ikke har løpt i konkurranse på lang tid.

Grand Slam tilbyr imidlertid muligheten til å delta på to lengre distanser, med kombinasjonen 3000 og 5000 meter. Det er imidlertid uvisst hvorvidt dette er noe nordmannen har vurdert.

Serien med konkurranser, som fordeles på fire ulike stevner neste år, arrangeres av friidrettslegenden Michael Johnsen og starter i april.

Før den tid skal det løpes Diamond League i Zürich torsdag kveld. Ingebrigtsen og co. skal i aksjon klokken 21:27.

2024-09-05T15:47:33Z dg43tfdfdgfd