HOCKER MED INNRøMMELSE ETTER INGEBRIGTSEN-DUELL: – JEG FøLER DET

Hocker med innrømmelse etter Ingebrigtsen-duell: – Jeg føler det

Cirka to uker etter at Ingebrigtsen måtte gi tapt til blant andre den amerikanske vinneren Cole Hocker i OL-finalen på 1500 meter, fikk den norske løpestjernen en liten revansje i sveitsiske Lausanne torsdag kveld.

Hocker forsøkte å henge på Ingebrigtsen, men nordmannen viste klasse og dro fra på den siste runden. I mål løp han inn på imponerende 3.27,83.

Dermed klarte ikke Hocker å kopiere bragden fra Paris, der han fosset forbi Ingebrigtsen med en voldsom spurt på oppløpet.

Les også: Var utestengt for doping – nå gjør han comeback

Innrømmelse

Etter løpet innrømmer Hocker at han har latt seg prege av OL-gullet og tiden i etterkant.

Derfor var han fornøyd med å løpe inn til en 2. plass bak Ingebrigtsen på tiden 3.29,85.

– Jeg synes det der var ganske bra med tanke på at det skjer etter to overveldende uker. Fysisk restitusjon er én ting, men mentalt... Dette er første gang jeg konkurrerer etter å ha blitt olympisk mester og jeg føler presset allerede, men gleder meg til hvordan det kommer til å presse meg. Jeg så i kveld at jeg var klar for å løpe uansett hvordan tempoet kom til å bli, og jeg gjorde det så lenge jeg klarte, sier Hocker til FloTrack.

Amerikaneren forteller at han var forberedt på et tøft løp og sier at han gjorde det han kunne.

Les også: Trude Dybendahl er død

Ingebrigtsen: – Da har man et stort problem

Det holdt imidlertid ikke til å holde følge med Ingebrigtsen som fortsetter å vinne løp etter at han tok OL-gull på 5000 meter for cirka to uker siden.

Nordmannen erkjenner at det kan være krevende å prestere på sitt beste etter at man kommer ut av en formtopp, men liker svarene han fikk i Lausenne.

Samtidig er han tydelig på at det er viktig at utøverne stiller opp når det er løp og mener det ikke er noen problemer rent fysisk å løpe noen uker etter OL.

– Det er nesten to uker siden Paris. Det er mye tid til å restituere. For noen av 1500 meter-løperne så er det snakk om 16 dager. Hvis man ikke klarer å restituere på 16 dager fra et løp på tre minutter, så tror jeg man har et stort problem, sier Ingebrigtsen til Citius Mag.

– Jeg reiste hjem og tok noen rolige dager. Jeg kommer likevel tilbake, prøver å restituere og legger ned en jobb sånn at jeg kan konkurrere her. Jeg synes jeg har fått mange gode svar og jeg tror jeg kan bygge videre på dette løpet frem til løpet mitt på søndag. Forhåpentligvis får jeg noen gode løp før sesongen er over, sier Ingebrigtsen.

Les også: Viaplay-prisene får kritikk

Verdensrekordforsøk?

Allerede søndag skal Ingebrigtsen i aksjon igjen.

Da spekuleres det i en mulig verdensrekord for nordmannen på 3000 meter når han stiller til start i Diamond League i Polen.

Verdensrekorden på 3000 meter på 7.20,67 tilhører kenyanske Daniel Komens og ble satt i 1996, mens Ingebrigtsen har en personlig bestenotering på 7.23,63 fra Eugene i fjor.

Nordmannen får ikke følge av amerikanske Cole Hocker på distansen søndag, men amerikaneren møter Ingebrigtsen til ny duell på 1500 meter i Zürich 5. september.

Da håper Hocker å kunne prestere enda bedre.

– Nå får jeg to uker til, der jeg kan få det mentale helt på plass. Folk snakker om duppen etter OL, og det er definitivt en greie, sier amerikaneren.

2024-08-23T18:57:36Z dg43tfdfdgfd