HENRIETTE JæGER VANT 400-METEREN I ZüRICH

Henriette Jæger vant 400-meteren i Zürich

ZÜRICH (Nettavisen): Henriette Jæger hadde beste personlige rekord og sterkeste årsbeste i feltet. Hun løp godt og tok seieren i sitt nest siste løp for sesongen. 400-meteren var en del av Diamond League-stevnet i Zürich, men hadde ikke Diamond League-status.

Aremarkingen viste seg likevel frem og løp inn til tiden 50.49 foran et nært fullsatt stadion. Det er likevel et lite stykke bak hennes personlige rekord på 49.85.

– Jeg er fornøyd jeg, en grei tid og en god plassering, forteller hun til Nettavisen.

Har utsatt operasjon

Hun avslører deretter at hun skal gjennom en operasjon om kort tid.

– Operasjonen gjennomføres neste uke. En øreoperasjon der jeg skal fikse opp i trommehinna mi, som jeg har utsatt en del år.

– Er du bekymret for den?

– Ikke egentlig, jeg gjorde den samme operasjonen for fem år siden og den var ekstremt vellykket. Jeg vet at det er noe jeg må gjennom for å unngå at det blir verre, fortsetter hun.

Les også: Interne diskusjoner etter Rekdal-uttalelser: – Har hatt en god debatt

Blir samboer

I tillegg til operasjonen, venter også en ny tilværelse for sprinteren. Hun skal nemlig flytte sammen med kjæresten Jacob Vaula. Duoen, som begge driver med friidrett, skal bo i Lørenskog.

– Det blir veldig koselig. Vi har vært sammen i tre år, men han har bodd i Bergen og jeg i Aremark, så vi har hatt langdistanse. Det blir veldig hyggelig å flytte sammen og få vært mer sammen.

Les også: Her lander Pep Guardiola i Lofoten

Det betyr at 21-åringen flytter fra mamma og trener Unn Merete Lie Jæger.

– Hun kommer nok til å være en del i Oslo og så kommer jeg til å fortsette å være en del i Aremark.

Ungjenta var en av flere norske utøvere som hadde tatt turen til Diamond League-stevnet i Zürich. Senere torsdag kveld skal blant andre Jakob Ingebrigtsen og Karoline Bjerkeli Grøvdal i aksjon på henholdsvis 1500 meter og 5000 meter.

2024-09-05T18:17:36Z dg43tfdfdgfd