HALVT NORSKE ALY KEITA SKAPER OVERSKRIFTER I SVERIGE: – HAR SVIKTET ALLE

Halvt norske Aly Keita skaper overskrifter i Sverige: – Har sviktet alle

Aly Keita er oppvokst i Sverige. Han har norsk mor og en far fra Guinea. For sistnevnte nasjon har han 18 landskamper.

For de aller fleste i Norge er 37-åringen et forholdsvis ukjent navn, men nå skaper han store overskrifter i Sverige.

Med negativt fortegn. I et åpenhjertig intervju med Aftonbladet forteller han om en trøblete tid. I vår har veterankeeperen drukket for mye alkohol og sovet for lite, skriver avisen. Han har blitt separert fra parternen og generelt vært svært langt nede.

Arbeidsgiveren hans, fotballklubben Östersunds FK, konkluderte med at han ikke lenger var skikket for toppidrett. Han ble fjernet fra lagte på ubestemt tid. Det skjedde i slutten av mai i år. Nylig var han imidlertid tilbake mellom stengene for ÖFK.

Mandag denne uken havnet han imidlertid utpå igjen. Nå risikerer han opp til seks år i fengsel, ifølge Aftonbladet.

– Jeg var ute med en kompis og drakk vin. Vi hang ute litt. Deretter tok jeg en substans, kokain, men jeg gikk ikke på puben.

Ble stoppet av politiet

Den påfølgende dagen ble han stoppet i trafikkontroll av politiet.

– Jeg følte meg helt normal og var siker på at jeg ikke var påvirket. Da jeg blåste var det negativt, men jeg må ha vært nervøs, fordi jeg måtte også ta en urintest og den ga utslag på kokain, forteller keeperen til den svenske avisen.

– Hva tenkte du da? spørs Aftonbladet.

– Mange tanker gikk gjennom hodet mitt. Jeg skammet meg. Jeg sviktet alle. Allerede da skjønte jeg at dette er noe som kommer til å få meg til å føle meg dårlig i lang tid framover, sier Keita videre om det som skjedde.

LANDSLAGMANN: Aly Kieta har flere landskamper for Guinea. Her fra en kamp mot Madagaskar under afrikamesterskapet i 2019. Keita er nummer fire fra venstre på bakerste rekke. Foto: Giuseppe Cacace (AFP)

Etter den positive urinprøven, skal politiet også ha ransaket boligen til ÖFK-keeperen. Der skal de ha funnet 600.000 kroner i kontanter. Fotballspilleren ble arrestert tirsdag denne uken, men sluppet fri torsdag.

– Personen er mistenkt for grov hvitvasking og kjøring i påvirket tilstand, altså på ulovlig vis ha kjørt bil mens han var påvirket av narkotika i kroppen, sier politiadvokat Daniel Kahl til Aftonbladet.

– Det er en stor løgn

Til tross for at han nå er sluppet fri, er det fortsatt rettet mistanker mot ham. Skulle han bli funnet skyldig i grov hvitvasking av penger er det en strafferamme fra seks måneder til seks år, ifølge svensk lovgivning.

Keita selv, avviser imidlertid en hver form for hvitvasking.

– Det som omhandler økonomisk kriminalitet, det sitter i hodet på meg. For meg er dette helt sykt, for jeg har absolutt ikke innblandet i den type lovbrudd. De kontantene jeg har, er fra landslagsspill med Guinea, forklarer Keita.

Han forklarer videre at pengene som ble funnet var svenske kroner, som han hadde vekslet fra en annen valuta. I intervjuet sier han også at det er vanlig med kontant betaling i forbindelse med landslagsoppdrag i Afrika – ofte i amerikanske dollar.

– Jeg har ikke gjort noe ulovlig, jeg har tatt med meg penger hjem som jeg har tjent, bedyrer han.

Han innrømmer imidlertid overfor avisen å ha tatt det ulovlige stoffet kokain og sier det ikke er første gangen.

– Det har skjedd noen ganger. Det skammer jeg meg over, sier han.

Han slår likevel tilbake mot påstander om at han nektet å ta urintest i midten av mai, da klubben ÖFK krevde at han gjorde det.

– Det er en stor løgn. Jeg har aldri nektet å ta en test. Jeg kommer heller aldri til å nekte. Det er bare falske mennesker som sprer slike rykter. Det går mange rykter om meg og det er helt feil. Jeg kan ikke engang svare på alt, sier keeperen.

37-åringen har nå valgt å ta en time out fra fotballen på ubestemt tid.

2024-06-21T14:29:50Z dg43tfdfdgfd