GILJE NORDåS MED NYE DETALJER OM FORHOLDET TIL INGEBRIGTSEN-BRøDRENE

Gilje Nordås med nye detaljer om forholdet til Ingebrigtsen-brødrene

ROMA (Nettavisen): Han kom for å hente hjem to medaljer, men en 11. plass på 5000 meter og en tidlig exit etter forsøksheatet på 1500 meter er fasiten for Gilje Nordås i Roma.

– Det er helt tomt og ingenting å kjøre på med, sier en oppgitt Nordås til Nettavisen.

Han virker å være i villrede. For det er ikke mer enn en drøy uke siden han stod øverst på seierspallen på 3000 meter i Diamond League i Stockholm.

Les også: Sjokkexit for Nordås på 1500 meter

Han innrømmer imidlertid at han ikke har følt seg hundre prosent etter seiersløpet i Sverige.

– Jeg har ikke følt meg spesielt bra etter Stockholm, skal jeg ærlig innrømme. Hvorfor jeg ikke har gjort det, vet jeg ikke. Det hender i mesterskap at man kan føle seg seig og tung, uten at det nødvendigvis er noe galt med det fysiske, forteller Nordås.

Les også: Program for EM i friidrett 2024

ARRIVEDERCI: Narve Gilje Nordås må forlate Roma uten EM-medaljer. Foto: Vegard Grøtt (Bildbyrån)

Energilekkasje?

Nordmannen varer også på spørsmål om mulige energilekkasje under EM, men tror ikke det har påvirket ham.

Det ble nemlig igjen utenomsportslig fokus da det ble knyttet stor usikkerhet til bosituasjonen til Nordås og treningspartner Per Svela i Roma.

Nordås kunne på en pressekonferanse fortelle at de ønsket å unngå enkelte personer.

Og selv om han ikke nevnte navn, er det kjent at det har vært et spesielt forhold mellom Ingebrigtsen-brødrene og Nordås.

Les også: Engelsk fotballprofil med brannfakkel etter Ingebrigtsens gull-løp

Sistnevnte og Svela blir fortsatt trent av Gjert Ingebrigtsen til tross for en pågående familiekonflikt i Ingebrigtsen-familien. Trener Ingebrigtsen har fortsatt en alvorlig tiltale hengende over seg, men erkjenner ikke straffskyld.

Nordås erkjenner at det aldri er optimalt med utenomsportslige energilekkasjer.

– Det er klart at det ikke er helt heldig med sånne lekkasjer, men det var mer trykk i Budapest og det gikk fint det. Jeg prøver bare å være flink til å stenge det ute. Jeg skal ikke skylde på det, forklarer nordmannen.

Les også: Iuel skeptisk til spekulasjonene

Røper ordene som ble delt

Selv om forholdet til Ingebrigtsen-brødrene tilsynelatende er anstrengt har TV-kameraene og fotografer plukket opp situasjoner i forbindelse med finalen på 5000 meter, der de to Ingebrigtsen-brødrene hilser på Nordås og Svela både før og etter løpet.

Nordås forteller at han likte at Henrik Ingebrigtsen strakk ut en arm før finalen.

– Jeg satte pris på det. Det var hyggelig, sier Nordås.

Les også: NRK-profilen reagerer på sjokknyheten: – Blir verre og verre

Han forteller at forholdet mellom de to leirene er profesjonelt.

– Folk klarer å være profesjonelle og det er det viktigste. Folk er profesjonelle og gir hverandre fred og ro på idrettsbanen. Det er det viktigste, sier Nordås til Nettavisen.

– Hva ble sagt mellom dere?

– Det var «lykke til» og «gratulerer» i etterkant.

Mandag fortalte Jakob Ingebrigtsen til Nettavisen at han synes det var synd at Norge ikke stilte et sterkere lag i finalen på 1500 meter.

Les også: Kristiansen reagerer på norsk EM-uro: – Det er bare trist

HILSEN: Jakob Ingebrigtsen ga Narve Gilje Nordås en klapp på skulderen på Bislett Stadion. Foto: Marius Simensen (Bildbyrån)

Har ikke bodd med Norge

Nordås har valgt å ikke bo med den norske troppen under EM og står på at det var et riktig valg.

– Det har vært helt fint. Man har fått gjort det man skulle. Det har vært en bra plass der vi bor og det har ikke vært noe problem.

Han tror ikke det er det mentale som har ødelagt for ham under EM.

– Det er klart at det kan spille inn det også, men én ting er det mentale, men man merker fysisk når man stivner. Er man stiv, så er man stiv. Det var også sånn på 5000 meter. Det sitter mer enn i hodet, forklarer Nordås.

Les også: Ropte på Nordås under finalen

Nå håper han å finne ut hva som har gått galt.

– Først må man komme i gang med trening. Da får man umiddelbart svar der på hvordan man står. Man må måle, teste og finne ut om det er noe galt. Så må man bare nullstille og komme i gang igjen, forteller Nordås til Nettavisen.

Han ser tilbake på EM med skuffelse.

– Det er klart jeg er skuffet, men jeg tror jeg hadde vært mer skuffet om jeg visste at jeg var i god form, hadde hatt uflaks og ble nummer sju eller seks. Nå er det mer at man bare er resignert - helt flat og tom. Jeg er mer resignert enn skuffet, forteller Nordås til Nettavisen.

Les også: Stusser over TV-bildene: – Hvor er de blitt av?

2024-06-10T20:35:43Z dg43tfdfdgfd