GIKK KONKURS: – HAR IKKE SVART MEG På TO åR

Gikk konkurs: – Har ikke svart meg på to år

Mathias Fredriksson og Emil Jönsson Haag er to av de mest meritterte mannlige langrennsløperne i Sverige i moderne tid.

Stor suksess i langrennssporet gir imidlertid ingen garanti for suksess i forretningsverden. Det gikk nemlig skeis da de to startet et selskap sammen i Sverige.

I 2016 startet Fredriksson og Jönsson Haag eiendomsselskapet «Skidspåret», og raskt møtte de på problemer.

I et intervju med Expressen forteller Fredriksson hva som gikk galt, og hvordan det tilsynelatende ødela forholdet mellom de to langrennslegendene.

Les også: Flugstad Østberg bryter stillheten: – En vond situasjon å være i

– Gjort seg helt utilgjengelig

Først tok det fryktelig lang tid før de kunne begynne å bygge boliger, og da de først kom i gang begynte materialkostnadene å skyte i været.

I 2022 ble selskapet slått konkurs, en konkurs som ble avsluttet i mars i år.

Fredriksson reagerer med stillhet, før han begynner å le lett når han får spørsmål fra Expressen om hva som egentlig skjedde med selskapet.

NULL SVAR: Mathias Fredriksson hevder han ikke har fått svar fra Emil Jönsson Haag på to år. Foto: Carl Sandin (Bildbyrån)

51-åringen mener at avtalen han hadde med Jönsson Haag var at han skulle fikse tomten selv, og at Jönsson Haag skulle stå for selve byggeprosessen.

– Men Emil gjorde kanskje ikke helt det han skulle. Så konkursen handlet ikke bare om at prisene skjøt i været, men også mangler i byggeledelsen, som Emil skulle ha ansvaret for, sier Fredriksson.

Ifølge han møttes de to sist på et kundemøte i begynnelsen av mai 2022. Etter det skal Jönsson Haag ha sluttet å svare han.

– Han har ikke svart meg. Jeg har ringt, sendt mail, sendt tekstmeldinger og skrevet på sosiale medier – alt. Men Emil har gjort seg helt utilgjengelig for meg de to siste årene, sier Fredriksson.

Les også: Nå kommer Johaug-beslutningen

– Måtte bare løse det

Expressen har vært i kontakt med Jönsson Haag, som ikke vil kommentere sin rolle i prosjektet eller svare på Fredrikssons kritikk.

Fredriksson er uansett lettet over at konkursen nå endelig er avsluttet etter en lang prosess.

– Jeg har fått all dritten i fanget selv og det hadde selvfølgelig vært lettere om vi som startet prosjektet også støttet hverandre for å løse det på beste måte. Det har tatt mye tid og medført mye negativ energi. Jeg var styreleder i selskapet, så jeg måtte bare løse det, sier han.

– Så hva som egentlig skjedde … Emil burde egentlig svare på det, for det vet jeg ikke selv, sier Fredriksson avslutningsvis.

2024-05-13T10:52:47Z dg43tfdfdgfd