FRIIDRETTSPROFILEN FIKK KRONPRINSSJOKK: – LITT SURREALISTISK

Friidrettsprofilen fikk kronprinssjokk: – Litt surrealistisk

ROMA (Nettavisen): Mye har forandret seg for den 21 år gamle sprinteren det siste året. Siden gjennombruddet på friidrettsbanen har interessen rundt han økt og tilbudene står nærmest i kø.

400-meterløperen er også på radaren til Norges statsoverhoder, som ønsket å møte ham under Bislett Games for en ukes tid siden. Både statsminister Jonas Gahr Støre og Kronprins Haakon fikk noen minutter med stjerneskuddet.

Les også: Program for EM i friidrett 2024

Det som utspilte seg underveis fikk Ingvaldsen selv til å sperre opp øynene. Deres kjennskap til han var nemlig langt større enn det han hadde sett for seg i forkant.

– De var veldig sportsinteresserte, jeg ble veldig overrasket. Kronprinsen visste hva jeg løp på i fjor og nevnte det, han sa at jeg åpnet bedre nå og at det holdt til VM-finale. Det virket som han hadde fulgt med litt, så jeg ble overrasket der. Det var stort å høre, sier friidrettsutøveren til Nettavisen.

400 METER: Håvard Bentdal Ingvaldsen har den norske rekorden på sin distanse. Foto: Heiko Junge (NTB)

Ny tilværelse – flere forespørsler

Ingvaldsen fikk beskjed om at han skulle få treffe statsministeren og kronprinsen samme dag som konkurransen i Oslo.

– Jeg fikk høre det litt før på dagen, at de ville møte oss. Jeg må innrømme at jeg fikk litt sjokk da, det er litt surrealistisk at de vil møte oss.

At kronprinsen vet hvem han er, er bare noe av det som har kommet med suksessen på friidrettsbanen. Livet til 21-åringen ser ganske annerledes ut nå, enn før han tok den norske rekorden på 400 meter i fjor.

– Det har forandret seg ganske mye. Det har blitt mye forespørsler, både aviser, stevner og TV-program. Det er mye mer oppmerksomhet rundt det jeg har gjort.

Ingvaldsen forteller at han ikke kan si ja til alt og at treningen tross alt er viktigst.

FRIIDRETTSUTØVER: Håvard Bentdal Ingvaldsen har fått mer oppmerksomhet etter gjennombruddet i fjor. Foto: Lise Åserud (NTB)

Sykdomstrøbbel

Til tross for at han har trent godt mot den viktige 2024-sesongen, med både EM og OL på programmet, har ikke alt gått etter planen underveis. Talentet har nemlig vært mye syk.

– Jeg har slitt litt med en del forkjølelse. Nese og hals og alt det der. Det har vært noen runder med det, som har satt meg litt tilbake.

Les også: Live (27) sto side om side med Jakob Ingebrigtsen – så endret alt seg: – Noen år med stor sorg

Sprinteren ble også syk etter at han sesongdebuterte tidligere i år og var i tvil om han skulle stille til start på Bislett Games forrige uke. Det gjorde han og løp inn til personlig årsbeste. Han var imidlertid bekymret i forkant, med tanke på all sykdommen han har måttet gå gjennom i vinter og vår.

– De gangene jeg ble syk har vært etter treningssamlinger. Det er flyturer, aircondition og uflaks med å komme borti folk som er syke når man bor på «vanlig hotell». Neste år vil jeg nok bo litt mer for meg selv og dra dit idrettsfolk er isteden.

– Dette har du ikke snakket så mye om, er det en grunn til at du har holdt en lav profil rundt sykdomsproblemene?

– Det er ikke så mange som vet det. Grunnen til det er at jeg likevel har fått trent godt gjennom vinteren og det har ikke vart sånn veldig lenge.

Les også: Reagerer på sjokknyheten: – Dette blir bare verre og verre

Ingvaldsen løper semifinale på 400 meter søndag kveld. Unggutten har store ambisjoner foran det som venter i den italienske hovedstaden.

– Etter fjorårets sesong så har jeg veldig høye forhåpninger her. Jeg er usikker på om det er like bra nå, men om alt klaffer og formen er bra, så håper jeg at jeg kan være med å kjempe om medaljene.

2024-06-09T16:46:28Z dg43tfdfdgfd