FLUGSTAD ØSTBERG BRYTER STILLHETEN: – EN VOND SITUASJON å VæRE I

Flugstad Østberg bryter stillheten: – En vond situasjon å være i

Det har vært stille fra Flugstad Østberg i lang tid etter at helseattesten satte en stopper for skirenn for hennes del i 2023/24-sesongen.

Med ingen resultater å vise til fra i vinter mistet hun også landslagsplassen nå i vår. I et intervju med Oppland Arbeiderblad åpner hun opp om en tøff vinter.

Hun påpeker likevel at hun har fått lagt ned en god treningsjobb de siste månedene, uten skader og sykdom.

Les også: Nå kommer Johaug-beslutningen

– En vond situasjon

33-åringen synes likevel det har vært kjedelig å gå glipp av alle konkurransene i vinter. Samtidig ser hun positivt på den kommende sesongen, hvor hun drømmer om VM-suksess i Trondheim.

– På gode treningsdager kan jeg kjenne på troen på å kunne kjempe om medaljer. Ellers hadde jeg ikke fortsatt. På den andre siden kan jeg ofte si til meg selv at jeg har jo ikke sjanse så lenge jeg ikke har denne konkrete helseattesten. Det er en vond situasjon å være i, sier hun til Oppland Arbeiderblad.

GULL: Ingvild Flugstad Østberg var med på det norske stafettlaget som tok VM-gull i Planica i 2023. Foto: Terje Pedersen (NTB)

Håpet om å kunne få gå VM på hjemmebane gjør at hun også har troen på å få kroppen til å spille på lag den kommende sesongen, og at hun får godkjent helseattesten.

Treningsjobben hun må legge ned fram mot mesterskapet skjer imidlertid utenfor landslaget denne sesongen.

Hun får likevel med seg Pål Gunnar Mikkelsplass som trener, selv om han nå er ansatt som landslagstrener i 50 prosent stilling. Det bekreftet han til Nettavisen i slutten av april.

Les også: Johaug går inn i ny bransje: – Det jobbes ganske heftig om dagen

– Synes det er litt ekkelt

Til OA forteller Flugstad Østberg at hun også får tilgang til ekspertisen fra Olympiatoppen, og at hun kommer til å trene mye med Therese Johaug og Helene Marie Fossesholm i Oslo.

Livet utenfor landslaget betyr likevel litt mer jobb for Flugstad Østberg selv. Også for to år siden var hun utenfor landslaget, og som da må hun forhandle fram egne sponsoravtaler selv.

Det er en ting hun gruer seg til.

– Jeg er ikke så god til å ringe sponsorer og si at jeg trenger hjelp. Jeg synes også det er litt ekkelt fordi jeg ikke kan gi noen garanti for at jeg får gå skirenn. Selv om jeg ikke hadde gått på en ny sesong uten å ha tro på å få godkjent helseattest og være i stand til å kjempe om medaljer i VM, sier Flugstad Østberg.

TRENER: Pål Gunnar Mikkelsplass skal fortsatt være Ingvild Flugstad Østberg sin trener. Foto: Terje Pedersen (NTB)

33-åringen forteller videre at hun føler at hun har fått lagt et godt grunnlag for den kommende sesongen. For at hun skal få gå konkurranser må hun få godkjent helseattesten.

Les også: Innrømmer: – Synes det er veldig flaut

– Tror det er fullt mulig

Flugstad Østberg tror det handler om å finne den rette balansegangen, og hun føler hun og trener Mikkelsplass har fått lagt en god plan.

– Jeg tror det er fullt mulig å finne balansen mellom riktig mengde trening og samtidig være innenfor kravene til helseattest. For jeg har så inderlig lyst til å få til dette, og jeg synes det er så gøy å gå på ski, sier hun.

Mikkelsplass er sikker på at Østberg fortsatt har det som skal til for å kunne gå både verdenscup og VM til vinteren.

– Det er som jeg pleier å si til alle utøvere som faller ut av et lag. Det er for et halvt år, men gjør man en bra jobb det halve året, så er man med igjen på laget i desember. Det er det å gå litt i seg selv og finne ut hva man skal gjøre i de seks månedene man ikke er på lag, sa han til Nettavisen under landslagsuttaket i april.

2024-05-11T21:16:37Z dg43tfdfdgfd