FILIP INGEBRIGTSEN MED KONTANT SVAR OM GJERT

Filip Ingebrigtsen med kontant svar om Gjert

HUELVA/OSLO (Nettavisen): Gilje Nordås tok seieren i Meeting Ibroamericana på tiden 3.34.11.

Han tok tidlig kommando i feltet og la seg offensivt til langt fremme. Mot slutten ble det spurtoppgjør med en italiensk konkurrent.

Filip Ingebrigtsen på sin side la seg bak i feltet innledningsvis i et mer kontrollert tempo og endte til slutt langt bak sin norske konkurrent i mål på tiden 3.38.91.

– Det var veldig gøy og jeg er godt fornøyd med den sesongåpningen. Det er veldig likt som jeg åpnet mange andre sesonger som ble veldig bra. Blant annet i 2016. Jeg er godt fornøyd med den følelsen og kjenne på en flyt og at ting stemmer litt, sier Ingebrigtsen selv til Nettavisen.

Filip Ingebrigtsen med kontant svar om Gjert

VGTVs ekspertkommentator Geir Juva uttalte etter løpet av han synes det var en veldig fin gjennomkjøring. 

– Jeg synes ikke vi skal forvente noe mer når det er så tidlig i sesongen. Det var ordentlig gøy å se at han hadde noe å svare med på slutten når han ble utfordret, sier han.

UTTALTE SEG: Filip Ingebrigtsen. Foto: Geir Olsen

Kontant svar om Gjert: – Nei

Ingebrigtsen var i godt humør etter årets første løp.

– Jeg var litt defensiv kanskje i første halvdel. Men jeg var redd for å bli for ivrig i første konkurransen. Det var litt uvant og man må komme litt i gang. Jeg er godt fornøyd med hvordan kroppen var siste halvdel.

Ingebrigtsen klarte ikke EM-kravet, men han ser positivt på den kommende tiden.

– Det blir å løpe flere konkurranser og løpe fortere, sier han om forsøket på å kvalifisere seg til EM i Roma.

– Når blir neste konkurranse for deg?

– Det er ikke helt spikret, men det blir i løpet av mai en gang, sier Ingebrigtsen som ikke har gjort seg så mange tanker om de siste dagenes oppstyr.

– Det er ikke noe jeg bryr meg så veldig mye om.

– Har du snakket noe med Gjert?

– Nei, svarer han.

Helomvending før løpet

Gilje Nordås' trener Gjert Ingebrigtsen var ikke å se under stevnet i Spania og Gilje Nordås uttalte til Dagbladet at han ikke trodde treneren ville dukke opp.

Like etter stilte Gilje Nordås også på 5000-meteren for å hjelpe sin lagkamerat Per Svela i jakten på EM-kravet på 13.20. Gilje Nordås ga seg etter 4000 meter. Svela satte ny personlig bestenotering og klarte EM-kravet.

KLAR FOR KONKURRANSE: Gilje Nordås på plass i Spania. Foto: Oda Karlsen Bekkestad

Det var først tidligere tirsdag at det ble bestemt at Gilje Nordås skulle løpe 1500 meter istedenfor 5000, slik som opprinnelig var planen.

Hans agent Nic Bideau, begrunnet byttet med at 25-åringen ikke trodde 5000 meteren kom til å bli så rask som han ønsket. På forhånd hadde han håpet å ta OL-kravet på distansen. Gilje Nordås sin endring av distanse betød da altså at han ville løpe mot Filip Ingebrigtsen, noe flere har påpekt at kunne virke som en provokasjon.

Tirsdagens konkurranse kom dagen etter at Nordås sin trener og Ingebrigtsens far, Gjert Ingebrigtsen, ble tiltalt for mishandling i nære relasjoner. Førstnevnte uttalte seg ikke om saken i forkant av konkurransen.

2024-04-30T20:38:55Z dg43tfdfdgfd