FIKK HøRE LERSVEENS PåSTAND: DA KOM REAKSJONEN

Fikk høre Lersveens påstand: Da kom reaksjonen

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Tidligere i august kom bekreftelsen mange har ventet på om at Johaug gjør comeback i skisporet og satser mot VM i Trondheim til vinteren.

I den forbindelse uttalte Nettavisens sportskommentator Ernst A. Lersveen at alt annet enn gull i VM på hjemmebane «er en fiasko for Johaug».

– Det er hennes bakgrunn og situasjon nå. Hun drar ikke dit for å delta, hun reiser til Trondheim for å vinne gull, var Lersveens klare beskjed.

Nettavisen måtte høre hva Johaug selv tenker om Lersveens påstand, og om hun er enig med sportskommentatoren.

Les også: Johaug fikk varme-sjokk i Syden: – Helt sykt

Reagerer på påstand

Johaug møter fiasko-beskjeden med et lite smil og en tørr latter.

– Hehehe. Fiasko var et hardt ord da, sier hun muntert til Nettavisen.

Men selv om Johaug synes Lersveen tar litt hardt i, legger hun samtidig ikke skjul på at det er gull som er drømmen under VM i Trondheim.

– Man kan aldri styre over konkurrenter eller ski. Men klart, når jeg har opplevd det jeg har opplevd i karrieren og i de siste mesterskapene, er drømmen min å kjempe om et VM-gull. Det er det, sier 36-åringen.

KREVER GULL: Ernst A. Lersveen mener kun gull er godt nok for Therese Johaug under VM i Trondheim. Foto: Thomas Bløndal (Nettavisen)

Den tidligere langrennskongen Petter Northug vil ikke si seg helt enig med Lersveen, etter å ha blitt gjenfortalt hva han mener.

– Jeg vil ikke si det er en fiasko om hun tar medalje. Men jeg forstår Ernst, for folket vil jo kreve et gull og mange vil godte seg, spesielt i Sverige, hvis Frida (Karlsson) tar henne, sier Northug til Nettavisen.

– Frida har også levert kanonløp på femmil, tilsvarende det vi så Therese gjøre i vinter, selv om vi ikke skal sammenligne verdenscup og NM. Mange vil nok tro det bare er dra opp og ta det gullet for Therese, men det er det ikke, fortsetter han.

Les også: Sjefen advarer lagvenninnene etter Johaugs comeback: – Meget uheldig

– Får ikke dette gratis

Northug advarer nemlig de som tror at Johaug bare kan spasere seg inn til gull under VM i Trondheim. Han er klar på at nivået på de beste kvinneløperne internasjonalt er skyhøyt.

– Det trenes, det gjøres en jobb, flere nasjoner er på vei opp, de tyske kvinnene er på tur tilbake, i tillegg til de etablerte. Og det at Therese har en annen situasjon på hjemmebane, gjør at hun ikke får dette gratis, sier 38-åringen.

KLAR BESKJED: Petter Northug er klar på at det ikke blir en enkel jobb for Therese Johaug å ta gull i VM. Foto: Cornelius Poppe (NTB)

Landslagstrener Sjur Ole Svarstad vil heller ikke si seg hundre prosent enig med Lersveen.

Han tror imidlertid ikke at Johaug gjør comeback uten å ha alvorlige planer om å levere under et VM.

– I toppidrett så kan alt skje, og så får man definere prestasjonen ut fra det. Men hun hadde nok ikke satset igjen om hun ikke hadde tro på at hun kunne ta medaljer, sier Svarstad til Nettavisen.

Les også: Svenskene om Johaug-beskjed: – Det er som et dop

Har lagt merke til endring

Mens Johaug har vært utenfor skisporet har hun jobbet som langrennsekspert for NRK, og hun har dermed fulgt nøye med på sporten selv om hun ikke har vært aktiv selv.

Hennes inntrykk er at det har blitt tettere i toppen i kvinnelangrenn de to siste årene.

– Det er jevnere dueller nå enn hva det var tidligere. Da var det kanskje mer spredning og mer vann mellom båtene. Om det har blitt bedre, dårligere eller det samme vet man ikke. Man må selv stille på startstreken for å se det, sier hun.

36-åringen tror Ebba Andersson, Frida Karlsson og Jessie Diggins vil være hennes største konkurrenter på en femmil i fristil i VM.

– Det er mange som går fort på ski, for å si det sånn. Det er ikke bare å komme her og tro at man skal være der man har vært før, det vet jeg. Og jeg vet at jeg heller ikke er helt på det nivået jeg var på før og at jeg fortsatt må trene og stå på og legge ned det som skal legges ned for at man skal være med å kjempe om et eventuelt gull i Trondheim, sier Johaug.

2024-08-30T11:15:23Z dg43tfdfdgfd