FELLER KNUSENDE DOM ETTER UNITEDS STORSIGNERING: – HAN ER EN LETTVEKTER

Feller knusende dom etter Uniteds storsignering: – Han er en lettvekter

Tirsdag kveld kom bekreftelsen på at Manchester United har sikret seg forsvarsduoen Matthijs de Ligt (25) og Noussair Mazraoui (26) fra Bayern München.

Til tross for at de røde djevlene i lengre tid har hatt store problemer med midtstopperposisjonen er det langt fra alle som er imponert over at De Ligt nå hentes for 45 millioner euro.

Les også: Liverpool-valg sjokkerer: – Et slag

At midtstopperen ble henvist til benken under sommeren EM brukes som et argument for at han ikke er god nok til å heve Manchester United.

– Jeg stiller meg tvilsom til De Ligt, som ikke fikk plass i startelleveren til Nederland under EM, innleder Graeme Souness i tordentalen sin for TalkSport.

– Han er en lettvekter

Den tidligere Liverpool-spilleren, som nå jobber som fotballekspert, har nærmest gjort en karriere ut av å stille seg kritisk til Manchester Uniteds signeringer.

Spesielt hardt har det gått ut over deres rekordsignering Paul Pogba, som i flere sesonger så seg nødt til å være Souness' hakkekylling. Nå er det de Ligt som har havnet under lupen.

– Han har vært i to enorme klubber [Bayern München og Juventus, red.anm.], som ikke liker å selge spillerne sine. At begge har gitt slipp på ham sier sitt, sier

KRITISK: Graeme Souness tror ikke Matthijs de Ligt har det som skal til for å hevde seg i Premier League. Foto: Manu Fernandez

Souness påpeker videre at klubben var i desperat nød etter en ny midtstopper, og eksemplifiserte det ved at 36 år gamle Jonny Evans spilte 23 kamper forrige sesong.

Til tross for et gryende behov så tror han ikke at nederlenderen er løsningen på problemet.

– Jeg er ikke sikker på at De Ligt er det Manchester United trenger akkurat nå. Når jeg ser på han så er han en lettvekter. Det du ser etter i en forsvarsspiller er først og fremst en som kan forsvare, er Souness' knallharde dom.

Les også: Oscar Bobb imponerer stort: – Han har et forsprang

«Et generasjonstalent»

Den tidligere liverpool-spilleren har måttet tåle kraftig kritikk fra flere X-brukere etter uttalelsene sine. De er sterkt uenige i 71-åringens vurderinger, og tror at nederlenderen vil bli en solid tilvekst på Old Trafford.

Eivind Holth, journalist i Manchester Uniteds norske supporterklubb, stilte seg også positiv til den potensielle signeringen av de Ligt da Nettavisen snakket med han da ryktene først oppsto forrige måned.

– Her kan United være heldige og få en midtstopper som på et veldig tidlig tidspunkt ble ansett som et generasjonstalent. Jeg tror at han sitter på et uforløst potensial, selv om det ikke har blitt helt det man håpet på verken i Juve eller Bayern, sa Holth til Nettavisen.

Les også: Manchester United nærmer seg nok en storsignering: – Vi har sett det før

Også Eivind Bisgaard Sundet, som har fulgt de Ligt tett som Bundesliga-kommentator for Viaplay, stilte seg positiv til signeringen den gang.

– Forventningene til de Ligt har alltid vært enormt store. Han har jo egentlig levert veldig bra i Bayern, så jeg syns det er litt rart at de selger han nå, forklarte Bisgaard Sundet til Nettavisen.

De Ligt vil ventelig ikke rekke åpningskampen i Premier League. Den spilles 21:00 førstkommende fredag, og kan sees på Viaplay.

2024-08-14T17:01:53Z dg43tfdfdgfd