EN DANSK «HAKKEKYLLING» TIL 75 MILLIONER EURO

En dansk «hakkekylling» til 75 millioner euro

18. FEBRUAR SCORET Rasmus Højlund to mål i Manchester Uniteds 2–1 seier over Luton (B), og ble med det klubbens fjerde (Eric Cantona, Cristiano Ronaldo, Ruud van Nistelrooy) og samtidig også tidenes yngste Premier League-spiller til å score mål i seks kamper på rad. Dagen etter ringte en dansk radiokanal og ville ha denne spaltistenes vurdering av Manchester Uniteds danske spiss, målt opp mot Manchester Citys norske toppscorer.

«Hold your horses, he’s not even close» var svaret de fikk – engelsken på grunn av mange danskers iboende problem med å forstå norsk, ikke minst på radio.

Siden det har Rasmus Højlund scoret ett PL-mål, og er nå oppe i åtte til sammen.

Les også: MortenP

Ti dager etter Manchester Uniteds tur til Kenilworth Road kom Erling Braut Haaland på besøk til Luton, og scoret fem! Da var det ingen som ringte fra Danmark.

DET VAR DÅRLIG gjort å prøve å sammenligne Højlund med Haaland da, og det vil være enda mer meningsløst å gjøre det nå, så det er ikke intensjonen bak denne kommentaren.

Erling Braut Haaland er målkongen av Premier League, i en klasse for seg også denne sesongen. Rasmus Højlund er en av seks spillere 35. plass (8) – likt med Martin Ødegaard og to bak lagkamerat Bruno Fernandes.

16 av Premier Leagues 19 konkurrerende klubber har spillere med flere scoringer enn Manchester Uniteds spisskjøp i fjor sommer.

Seks av dem – Manchester City, Arsenal, Liverpool, Aston Villa, Newcastle og Crystal Palace – har alle tre spillere hver foran Rasmus Højlund på toppscorerlista.

Alt mens Tottenham, Brentford, Luton, Wolverhampton og Chelsea alle har to spillere med pluss åtte scoringer.

Lurer du på hvorfor Manchester United er på åttendeplass, er et av svarene der.

NÅR DET ER sagt, er det ikke Rasmus Højlund som bærer ansvaret for Manchester Uniteds elendighet. Det hviler på Manchester United selv. Rasmus Højlund er 21 år og førstereis i Premier League. Selv om vår mann leverte 36 scoringer i første forsøk som 22-åring – det høyeste antall mål i ligaens historie – er det en målestokk for nesten ingen.

Den eneste man kommer på er spissen Manchester United egentlig ville ha, Englands landslagsspiss Harry Kane.

Denne sesongen har han scoret 44 mål for Bayern München.

Og enda verre blir det når følgende faktum bringes til torgs:

Det er flere mål enn Rasmus Højlund har scoret i hele sin karriere som A-lagsspiller i FC København, Sturm Graz, Atalanta og Manchester United.

Les flere kommentarer fra MortenP

MANCHESTER UNITED PRØVDE seg på en av verdens mest ettertraktede målscorere, lykkes ikke med det og falt til ro med å satse på en ung mann som sesongen i forveien hadde scoret ni mål på 32 kamper for Atalanta i Serie A.

Med all mulig respekt for faglige vurderinger og Højlunds potensial som fotballspiller, var det i beste fall et risikoprosjekt av dimensjoner.

Pengene var jo der – Manchester United ville ha Kane og betalte tross alt 75 millioner euro for dansken – men da førstevalget forsvant fra siktet kan det virke som om alt ble mørkt.

I dag, i lys av tabellen og de siste påstandene formidlet i Manchester Evening News, er det enda mørkere.

Manchester United ville ha en ørn, men endte opp med en hakkekylling.

Det siste – at det er den unge spissen som nå henges ut til tørk i engelske medier – er om mulig enda dårligere enn åttendeplassen på tabellen.

Les også: Brauten stappet fire boller i kjeften på Roy Keane

Les også: Akkurat nå spiller Martin Ødegaard verdens vakreste fotball

2024-05-15T09:58:57Z dg43tfdfdgfd