EM-BILDENE VEKKER OPPSIKT: – EN SKANDALE

EM-bildene vekker oppsikt: – En skandale

ENGLAND – DANMARK 1–1:

Harry Kane sendte England i føringen, men så slapp de engelske stjernene Danmark inn i kampen. Etter en drømmescoring av Morten Hjulmand var lagene like langt til pause.

Annen omgang ble målløs, og dermed endte det med ett poeng til hver nasjon. Til tross for en jevn og tett batalje, er det noe helt annet som har stjålet oppmerksomheten: baneforholdene. De er nemlig langt fra ideelle.

– Det ser alltid grønt og fint ut når kampen starter, men banen er veldig løs. Vi har sett mange eksempler på dette, påpeker TV 2s kommentator Øyvind Alsaker.

– Dette gjør det veldig uforutsigbart. Det er en skandale at banen er som den er, men det er likt for begge lag, slår fotballekspert Brede Hangeland fast.

Les også (kommersielt innhold): Her finner du oddstips på alle dagens EM-kamper

Også ekspertkollega Jesper Mathisen reagerer på at banen ikke er «spillbar» under et mesterskap som fotball-EM.

– Det er rett og slett sjokkerende svakt av de som har hatt ansvaret for det. Det har vært plagsomt for spillerne i denne kampen, og det kan også oppstå farlige situasjoner, vi har sett det flere ganger. Heldigvis har det ikke kommet skader, men dette er selvfølgelig frustrerende.

Les også: Program for EM i fotball 2024

Banen skaper reaksjoner

I den første omgangen mellom England og Danmark har flere av spillerne hatt problemer med festet på gressbanen i Frankfurt. De siste dagene har det vært mye nedbør i Tyskland, noe som påvirker banen.

Det holdt på å gå fryktelig galt for Manchester City-stjernen Kyle Walker tidlig i kampen da han skled og tråkket over. Mens England-fansen holdt pusten, klarte forsvarsspilleren likevel å fortsette kampen.

– Dette er et problem. Det er dårlig tid mellom serie og mesterskap, og da rekker de ikke å legge gress som får ligge lenge nok. Det er jo noe av det viktigste i et mesterskap! Gresset er viktig for at det skal spilles god fotball. Om banen har vært dårlig så lenge er det skandale, sier TV 2s fotballekspert Solveig Gulbrandsen.

Flere spillere har sklidd og slitt med å holde seg på beina.

– Banen her i Frankfurt ser dårlig ut og er allerede opptråkket. Det har vært mye regn i Tyskland de siste dagene, men dette er fortsatt ikke et godt tegn, påpeker BBCs sjefskribent Phil McNulty.

MÅTTE BYTTE SKO: Etter å ha sklidd flere ganger måtte Kyle Walker ta grep. Midt i kampen gikk lynbacken til benken for å bytte fottøy.  Foto: Bradley Collyer (Pa Photos)

Får slakt: – Ufattelig svakt

Etter 17 minutter tok England ledelsen etter en kjempetabbe av den danske forsvarsspilleren Victor Kristiansen. Den unge dansken fulgte ikke med og lot Kyle Walker spasere inn i feltet.

Walker slo et innlegg som til slutt endte hos Harry Kane. Målmaskinen fikk en enkel oppgave med å sende England i føringen. Kristiansen får kritikk etter situasjonen.

– Det er ganske surt å slippe inn på den måten. Kristiansen gjør en kjempefeil og blir synderen. Det er synd, men sånn er det. Det er en del av pakken. Han kommer til å bli hudflettet for den, mener TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt.

– Nesten så du ikke tror det du ser! Ufattelig svakt forsvarsspill fra Danmark, og så får Harry Kane muligheten fra kort hold – da er det ingen tvil. 1–0 til England, konstaterer Jesper Mathisen.

UOPPMERKSOM: Victor Kristiansen var uoppmerksom da Kyle Walker snappet ballen og spaserte forbi. Foto: Bradley Collyer (Pa Photos)

Danmark slo tilbake

Så langt i mesterskapet har det kommet en rekke scoringer fra utenfor sekstenmeteren, og denne kampen ble intet unntak. Fra distanse hamret Morten Hjulmand inn utligningen.

Sporting Lisboa-spilleren ladet kanonen langt utenfor sekstenmeteren og fikk et drømmetreff. Ballen traff helt nede ved stolperoten.

Etter en målløs annen omgang fikk Danmark med seg ett poeng. Dermed skal alt avgjøres i siste runde av gruppespillskampene. Danmark møter Serbia, mens England skal spille mot Slovakia.

Samtlige lag i gruppen har fortsatt mulighet til å ta seg videre til sluttspillet. De avgjørende kampene spilles tirsdag klokken 21.00.

2024-06-20T17:41:56Z dg43tfdfdgfd