DELER INGEBRIGTSEN-BEKYMRING: – PLUTSELIG MISTER VI HAM

Deler Ingebrigtsen-bekymring: – Plutselig mister vi ham

Etter at Ingebrigtsen forrige søndag knuste verdensrekorden på 3000 meter, har det vært mye fokus på når han kommer til å ta den neste rekorden og hvor mange rekorder han kan klare å ta.

Ingebrigtsen har selv uttalt at han har et hårete mål om å ta hele ti verdensrekorder i løpet av karrieren. Nå er han innehaver av tre. Sandnes-løperen har samtidig vært klar på at han har god tid på seg til å senke verdensrekorder.

En som vet litt om det å ta verdensrekorder i friidrett er den tidligere løpedronningen Ingrid Kristiansen. I løpet av sin karriere satte hun hele fem verdensrekorder på bane.

Hun er meget begeistret over Ingebrigtsens siste rekordkapring, men hun er også klar på at det ikke må bli et for stort verdensrekordjag rundt 23-åringen.

– Han er en god løper, og nå er han inne i stimen med å sette rekorder, men det er en grense for hva han greier også. Så man må ikke legge den byrden på han hele tiden, sier Kristiansen til Nettavisen.

Les også: Ingebrigtsens verdensrekord holdt ikke: – Utrolig

– Skummelt

Hun tror det kan få negative konsekvenser for Ingebrigtsen om det hele tiden kreves nye verdensrekorder fra ham.

– Hvis det skal være mas om det hver gang han stiller opp så blir det ganske slitsomt. Da mister han kanskje gleden med det han holder på med og gleden med å konkurrere og løpe fort, sier hun.

REKORD-JAG: Ingrid Kristiansen tror det kan være lurt å dempe forventingene til Jakob Ingebrigtsen noe. Foto: Vegard Grøtt (Bildbyrån)

Kristiansen advarer også mot de fysiske belastningene rundt et for stort verdensrekordjag for Ingebrigtsen.

– Det er en grense for hvor mye han tåler, også for beina hans. Så vi skal være forsiktige med at vi ikke tyner det sånn at han overdriver og at vi plutselig mister Jakob Ingebrigtsen med at han får skader, sier hun.

– Hvordan tror du det er for Ingebrigtsen å ha det presset på seg om å sette nye verdensrekorder?

– Det er en grense for hvor langt ned man kommer på disse verdensrekordene. Så det er jo egentlig skummelt. Jeg synes at han må bestemme og finne ut av det selv, og at ikke alle vi andre synser og har meninger om hva han skal gjøre, sier Kristiansen.

Les også: Verdensrekordene Jakob Ingebrigtsen jakter:

Les også: Jakob Asserson Ingebrigtsen i nytt politiavhør

– Veldig mange glemmer det

Hun påpeker også at det i perioder har stormet rundt Ingebrigtsen utenfor friidrettsarenaen. Og selv om han så langt ser ut til å ha taklet det meget bra, er Kristiansen klar på at det også er noe han må forholde seg til.

– Nå har han opplevd så gode resultater i sommer, noen nedturer og veldig mange oppturer, og da vil han nok lande litt han også med alt det utenomsportslige han har ved siden av, sier hun.

VERDENSREKORD: Jakob Ingebrigtsen knuste verdensrekorden på 3000 meter under Diamond League-stevnet i Silesia. Foto: Aleksandra Szmigiel (Reuters)

Les også: Jakob Ingebrigtsen med pappabeskjed: – Definitivt noe spesielt

– Han er ung, han kan sikkert sette verdensrekorder også neste år, legger Kristiansen til.

Den tidligere langdistanseløperen mener vi heller ikke må glemme hvor mye trening som faktisk ligger bak Ingebrigtsens utrolige prestasjoner – uansett om det er snakk om verdensrekord eller ikke.

– Det er noe veldig mange glemmer når man ser Jakob Ingebrigtsen løper og det ser ut som han er ute og jogger. Men det ligger utallige treningstimer bak det der. Det ser så lett ut når alt går på skinner, men du verden, man må ikke glemme at det ligger en del arbeid bak, sier Kristiansen.

På torsdag får Ingebrigtsen nok en gang sjansen til å vise hva han er god for. Under Diamond League-stevnet i Zürich skal han løpe 1500 meter, og han møter både Cole Hocker, Josh Kerr og Yared Nuguse.

2024-09-03T04:46:46Z dg43tfdfdgfd