BøRS: SLIK SPILTE NORGE MOT KASAKHSTAN

Børs: Slik spilte Norge mot Kasakhstan

KASAKHSTAN - NORGE 0-0:

ALMATY (Nettavisen): Norge fikk en elendig start på Nations League-gruppen med kun ett poeng mot Kasakhstan i Almaty.

Erling Braut Haaland hadde en gigantsjanse etter pause, men mot et svært kompakt kasakhstansk lag misset jærbuen fra bare noen få meters hold.

Nederst i artikkelen kan du stemme på hvem du synes var Norges beste spiller mot Danmark.

Les også: Ny fiasko: Norge får så hatten passer

Under følger Nettavisens spillerbørs.

Ørjan Nyland - 5

Arbeidsledig før pause, og knapt noe å gjøre også etter hvilen. Kan ikke lastes for stort, verken den ene eller andre veien.

Julian Ryerson - 4

Jobbet og slet, og hadde god kontroll på sin side. Klarte ikke prege kampen offensivt, og spilte en kamp helt på det jevne.

Andreas Hanche-Olsen - 4

Hadde en klarering før pause som fikk Oljeberget-supporterne i Almaty til å sette hjertet i halsen. Slapp med skrekken, og hadde stort sett grei kontroll i luftrommet. Maktet ikke å være særlig produktiv med ballen mot et kasakhstansk lag som tidvis lå svært lavt, og verken han eller stoppermakker Østigård maktet å spille på seg særlig press. Kaotisk i sluttminuttene når Kasakhstan ypper seg.

Leo Østigård - 4

Som vanlig kontroll i luftrommet, og hadde i og for seg grei kontroll mot et kasakhstansk lag som ikke fremsto veldig farlige offensivt. Klarte imidletid ikke å være noen offensiv kraft med ballen i beina, og sette i gang angrep med pasninger gjennom ledd. Ikke modig nok i den offensive delen.

David Møller Wolfe - 5

Dundret opp og ned venstresiden kampen gjennom. Viste tidvis godt kombinasjonsspill med Antonio Nusa og tidligere klubbkamerat Felix Horn Myhre, men forsvant utover i kampen.

Martin Ødegaard - 6 - NORGES BESTE

Norges kaptein med en forholdsvis god landskamp. Tråkket på ballen, dro av kasakhstanske spillere og dikterte tidvis spillet uten at Norge maktet å skape alt for mye mot vertene. Drev de kasakhstanske spillerne tidvis til vanvidd utover i den andre omgangen, som sparket ned Arsenal-kapteinen gjentatte ganger, men alt i alt en skuffende kveld på jobb.

Patrick Berg - 4

Glimt-kapteinen med en sjeldent anonym kamp. Brøt sin andel baller, men var uvant slurvete med ballen ved enkelte anledninger. Ofret etter pause da Solbakken satte inn offensivt skyts.

Felix Horn Myhre - 5

Brukte en knapp omgang på å finne seg til rette i systemet på landslaget, men svært toneangivende i en periode etter rundt halvtimen. Først fant han rom på innsiden av Antonio Nusa og var svært nære å finne Haaland foran mål. Dunket ballen i tverrliggeren etter godt forarbeid av Alexander Sørloth, og var blant Norges beste før pause. Mer borte etter hvilen, og ble tatt av etter 70 minutter.

Alexander Sørloth - 3

Atletico Madrid-stjernen har hatt en kort pre season og er såvidt i gang i sin nye klubb. Virket å bære preg av det i en posisjon ute til høyre hvor han ikke fant seg til rette i Almaty. Tidvis litt uvenn med ballen, og maktet ikke å benytte styrkene sine. Ga bort en farlig kontring etter hvilen, og ble tatt av banen etter rundt 70 minutter. God da han spilte opp Horn Myhre før pause.

Erling Braut Haaland - 3

Svært lite involvert innledningsvis mot et kasakhstansk lag som la seg i blokk. Ble frarøvet en glimrende kontringsmulighet da dommer valgte å gi frispark, før han fikk sjansen sin etter hvilen. Dukket opp på bakre stolpe og skulle bare styre et strålende Nusa-innlegg i mål, men jærbuens avslutning smalt i stolpen på nærmest uforklarlig vis. Kostbar miss og dessverre en skuffende kamp fra Norges store stjerne, som har hatt for vane å redde laget med sine mål.

Antonio Nusa - 6

Ett av Norges få skikkelig faremomenter mot Kasakhstan. Alltid villig til å utfordre, og viste tidvis at samarbeidet med Møller Wolfe er i ferd med å sitte. Skapte ubalanser i et lavtliggende hjemmelag, og serverte Haaland på perfekt vis etter pause da jærbuen misset. Forsvant litt ut av kampen da Norge gjorde bytter i den andre omgangen, men uansett et av få lyspunkt på en svært skuffende kveld i Almaty.

INNBYTTERE:

Jørgen Strand Larsen (20 minutter for Patrick Berg) – ikke vurdert.

Sander Berge (20 minutter for Felix Horn Myhre) - ikke vurdert.

Aron Dønnum (20 minutter for Alexander Sørloth) - ikke vurdert.

Karakterskala:

10: Eksepsjonell og enestående prestasjon

9: Herjet vilt, svært kampavgjørende opptreden

8: Dominerte stort

7: Bunnsolid prestasjon

6: God kamp

5: En prestasjon på det jevne

4: Under pari

3: Skuffende kamp

2: Langt unna det man kan forvente

1: Begredelig opptreden

Les også: Hvem var Norges beste mot Kasakhstan?

2024-09-06T16:32:56Z dg43tfdfdgfd